Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Oktober 2014

14

oktober
2014

Winnaars van European Border Breakers Awards 2015 (EBBA) voor pop-, rock- en dancemuziek zijn bekend

De winnaars van de European Border Breakers Awards 2015 (EBBA), die worden uitgereikt aan de beste nieuwe pop-, rock en dance-acts in Europa die ook in de buitenlandse hitlijsten succes hebben geoogst, zijn vandaag bekendgemaakt door de Europese Commissie en Eurosonic Noorderslag, het belangrijkste platform voor Europese muziek.

De tien winnaars zijn:

Melanie De Biasio (België)
(Denemarken)
Milky Chance (Duitsland)
Indila (Frankrijk)
Hozier (Ierland)
The Common Linnets (Netherlands)
Todd Terje (Noorwegen)
Klangkarussell (Oostenrijk)
John Newman (Verenigd Koninkrijk)
Tove Lo (Zweden)

“Mijn hartelijke gelukwensen aan de winnaars van de EBBA van dit jaar. Ik wens hen veel succes met hun toekomstige carrières. Voor een keur aan artiesten, uiteenlopend van Adele tot Zedd, zijn de prijzen een uitstekende springplank voor hun carrière gebleken; de EBBA hebben hen geholpen buiten hun eigen land publiek te bereiken en daardoor grotere internationale bekendheid te verwerven en meer muziek in het buitenland te verkopen”, aldus Androulla Vassiliou, Europees commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Meertaligheid en Jeugdzaken.

Eerdere winnaars van de EBBA zijn naast Adele (2009) en Zedd (2013) ook Stromae, Emeli Sande, Gabriel Rios, Of Monsters and Men, Woodkid, Mumford & Sons, Caro Emerald, Lykke Li, Disclosure, Katie Melua, The Ting Tings, C2C, Tokio Hotel, The Script, Zaz, Nico & Vinz, Saybia, Damien Rice, KT Tunstall, Alphabeat, Milow en Afrojack.

De culturele en taalkundige verscheidenheid van Europa draagt aanzienlijk bij tot zijn culturele aantrekkingskracht, maar taalbarrières maken het voor artiesten soms moeilijker om internationaal te werken en grensoverschrijdende verkoopsuccessen te boeken. De EBBA moeten hen helpen deze obstakels te overwinnen.

Om voor de prijzen in aanmerking te kunnen komen, moeten de artiesten tussen 1 augustus 2013 en 31 juli 2014 in Europa over de eigen landsgrenzen heen succes hebben geboekt met hun eerste internationale album.