Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2018

4

juni
2018

Zangeres Floor Jansen van Nightwish (FIN-UK-NL) wint Buma ROCKS! Export Award 2018

De Nederlandse zangeres Floor Jansen heeft afgelopen zaterdag de Buma ROCKS! Export Award gewonnen, die dit jaar voor de vijfde keer op rij werd uitgereikt door Buma Cultuur. Jansen ontving deze prestigieuze prijs als beloning voor behaalde successen in het buitenland met de internationaal gevierde band Nightwish (FIN-UK-NL), waarvan ze sinds 2012 de vaste zangeres is. De Award werd uitgereikt in het Nijmeegse Goffertpark tijdens het FortaRock-festival, waar Nightwish de hoofdact was.

Buma Cultuur-directeur Frank Helmink: “Het is een goed bewaard geheim dat niet Anouk, Ilse DeLange of Caro Emerald de meest succesvolle Nederlandse zangeressen in het buitenland zijn. Die eer komt namelijk Floor Jansen toe. Zij is sinds 2012 het boegbeeld van Nightwish waarmee ze de wereld rond toert en jaarlijks voor vele honderdduizenden fans optreedt. In het buitenland zijn de bandleden van Nightwish echte rocksterren, al gedragen de nuchtere Finnen zich nooit navenant. Voorbeeldje: in augustus 2013 gaf Nightwish (met Floor) een headlineshow op het Duitse festival Wacken Open Air voor maar liefst 85.000 toeschouwers en trad op in o.a. een uitverkochte Wembley Arena voor 12.000 bezoekers. Eind 2016 verkocht de band twee dagen achter elkaar de HMH in Amsterdam uit. En vanochtend werd bekend dat Nightwish dit najaar – op maandag 26 november – in de Amsterdamse Ziggo Dome staat. Do I need to say more?”

Buma ROCKS! Export Award
De Buma ROCKS! Export Award is een initiatief van (en wordt uitgereikt door) Stichting Buma Cultuur, die de prijs in 2014 in het leven riep als erkenning en waardering voor een Nederlandse artiest of band die in het buitenland veel succes oogst. De voorgaande jaren ontvingen Textures (2017), Within Temptation (2016), EPICA (2015) en Ad Vandenberg (2014) deze Award.