Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Juni 2012

19

juni
2012

Zapp 4 winnaar Sena Performers Toonzetters Prijs 2012

De jury, bestaande uit Koert Ligtermoet (Sena, juryvoorzitter), Maarten van Boven (Muziekgebouw aan ’t IJ), Bert Palinckx (November Music), Frank Veenstra (Muziekcentrum Frits Philips) en Neil Wallace (De Doelen), was unaniem in haar keuze voor Zapp 4.
De jury roemt Zapp 4 om haar toegankelijkheid en veelzijdigheid, een bijna niet te vangen kwartet, dat balanceert ergens op de grens tussen hedendaags gecomponeerd, jazz, geïmproviseerd, klassiek en pop. Zij brengen hun fantasievolle eigen composities vol passie en energie. De vonken spatten er vanaf en er wordt altijd zeer ingenieus geïmproviseerd en vol groove gespeeld. Hierdoor voelen liefhebbers van verschillende muziekstijlen zich bij Zapp 4 thuis en wordt ook een opvallend jong publiek bereikt.
Een zeer verdiende winnaar van de Sena Performers Toonzetters Prijs 2012.

Zapp 4
Zapp 4 – bestaande uit Jasper le Clercq (viool), Jeffrey Bruinsma (viool), Oene van Geel (altviool) en Emile Visser (cello) – is een band met de bezetting van een strijkkwartet en combineert groove, improvisatie en fantasie met gepassioneerde soli. Zapp 4 staat voor een energieke live-act. Ze ronken, funken, knarsen, hameren en glinsteren dat het een lieve lust is.
Met composities van eigen hand bereiken ze een divers publiek. Zo kan je Zapp 4 op zowel Lowlands als in het Concertgebouw tegenkomen. Deze groovemachine onder de strijkkwartetten wordt, na het winnen van de prestigieuze Kersjesprijs in 2005, internationaal geprezen. Het komend seizoen presenteert Zapp 4 een eigen concertserie 4 x Zapp 4 waarin zij samenwerken met o.a. Spinvis, Eric Vaarzon Morel en Niti Ranjan Biswas. In een van de vier programma’s presenteren ze eigen arrangementen van stukken van hun favoriete band Radiohead, die in oktober ook op cd verschijnen. Daarnaast is Zapp4 band in residence van het Orlando Festival, Festival Jazz International Rotterdam (2012) en het Storioni Festival (2013).

Bekendmaking en uitreiking prijzen tijdens Toonzetters
Naast de Sena Performers Toonzetters Prijs wordt de winnaar van de Buma Toonzetters Prijs voor de beste compositie van het vorig seizoen bekendgemaakt en uitgereikt. Aan beide prijzen is een bedrag van € 10.000,- verbonden.

Het middagconcert wordt opgenomen door de NTR voor uitzending op een later tijdstip.
Het avondconcert wordt rechtstreeks uitgezonden op Radio 4.
Presentatie: Hans Haffmans.
Aanvang middagconcert 15.00 uur, avondconcert 20.15 uur. Kaarten (incl. pauzedrankje) verkrijgbaar via www.hollandfestival.nl: middagconcert € 10,- | avondconcert € 15,- | beide concerten € 20,- | Studenten en CJP per concert € 10,-

Toonzetters 2012 wordt georganiseerd door Buma Cultuur en Muziek Centrum Nederland, ondersteund door Sena Performers, in samenwerking met het Holland Festival.
Meer informatie: www.toonzetters.nl