Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

December 2014

11

december
2014

Zes EBBA-winnaars samen met Jools Holland in EBBA show

Tijdens de show van de European Border Breakers Awards (EBBA) vinden optredens plaats van Indila (FR), Melanie de Biasio (BE), MØ (DK) en The Common Linnets (NL), allemaal winnaars van de EBBA 2015. De show wordt gepresenteerd door BBC-legende Jools Holland, die ook een EBBA zal uitreiken aan Klangkarussell (AT). Ook is er een gastoptreden van The Ting Tings (UK), EBBA-winnaar in 2009. De EBBA show wordt op woensdag 14 januari 2015 in de Stadsschouwburg van Groningen opgenomen.

De komende maanden zal de EBBA-show worden uitgezonden door vele publieke tv-zenders in Europa. Onder andere door de Nederlandse NTR die de EBBA-show op zaterdag 17 januari 2015 uitzendt. In 2014 werd de EBBA-show door 16 tv-zenders in Europa uitgezonden.

Stem tot en met vrijdag 19 december en win een reis naar de EBBA
Vrijdag 19 december 2014 is de laatste dag dat je kunt stemmen op de EBBA-winnaar die volgens jou het allerbeste heeft gepresteerd. De winnaar van de publieksprijs (Public Choice award) krijgt deze award uitgereikt op de avond van de show. Door te stemmen maken Europese muziekfans kans op een reisje met een vriend(in) naar de EBBA-show, waar ze bovenstaande artiesten live kunnen zien optreden. Stemmen kan online: www.europeanborderbreakersawards.eu

EBBA
De European Border Breakers Awards (EBBA) zet veelbelovende Europese rock-, pop- en dance-artiesten in de spotlight. De awardshow richt zich op artiesten die niet alleen succes in eigen land hebben, maar ook daarbuiten. Tijdens een spectaculaire tv-show, die gepresenteerd wordt door BBC-legende Jools Holland, worden de prijzen aan tien Europese artiesten uitgereikt. De show, die wordt opgenomen in Stadsschouwburg Groningen, zal worden uitgezonden in heel Europa en vindt plaats op de openingsavond van Eurosonic Noorderslag, het belangrijkste showcase- en netwerkevenement van Europa.

Eerdere EBBA-winnaars zijn gevestigde namen als Adele, Mumford and Sons, Kodaline, Woodkid, Disclosure, Nico & Vinz, Selah Sue, Damien Rice, Agnes Obel en Caro Emerald.

Deze unieke Europese muziekawards worden gefinancierd door het Creative Europe Programme van de Europese Unie. Met de EBBA hoopt de Europese Unie de succesvolle albumverkoop en buitenlandse tournees van tien debuterende Europese artiesten onder de aandacht te brengen. De muziekawards zijn in het leven geroepen om de culturele- en talendiversiteit van Europese populaire muziek in de spotlight te zetten. De EBBA bieden het publiek de mogelijkheid om nieuwe opkomende Europese artiesten te ontdekken en geven artiesten de kans om hun muziek in heel Europa onder liefhebbers te verspreiden.

Voor meer informatie:
www.europeanborderbreakersawards.eu