Evenementen

De evenementen van Buma Cultuur:

Aankomende evenementen

15 juni 2024

Dag van de Componist

26-28 juni 2024

inJazz

Lees meer
16 oktober 2024

BMIM x ADE 2024

Lees meer
16-20 oktober 2024

ADE

Lees meer
14 november 2024

New Music Conference

Lees meer
15-18 januari 2025

ESNS

Lees meer

Alle evenementen

ADE x BMIM header 2024

Amsterdam Dance Event

16-20 oktober 2024

’s Werelds grootste en belangrijkste clubfestival en conferentie voor elektronische muziek. Amsterdam Dance Event (ADE) is wereldwijd toonaangevend in alle geledingen van de dance-industrie.

Lees meer

Annie M.G. Schmidtprijs

De Annie M.G. Schmidtprijs is de prijs voor het beste theaterlied, die sinds 1991 jaarlijks wordt uitgereikt tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Een jury kent de prijs toe aan een tekstschrijver, componist en uitvoerende artiest voor het beste lied dat het afgelopen jaar in een Nederlands theater is uitgevoerd.

Lees meer

Buma Awards

3 juni 2024

Buma Cultuur presenteert ieder jaar de Buma Awards, met prijzen voor Nederlandse componisten, tekstdichters en hun uitgevers. Daarnaast worden een Buma Gouden Harp, de Buma Filmmuziek Award, de Lennaert Nijgh Prijs en een Lifetime Achievement Award uitgereikt. Ter ere van componisten, tekstdichters en muziekuitgevers Elk jaar worden de Buma Awards uitgereikt. Tijdens een feestelijke avond […]

Lees meer

Buma Music Academy

Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur dat zich inzet voor boeiend en eigentijds muziekonderwijs in het voortgezet onderwijs. Het lesprogramma is inzetbaar bij onder andere muziek en ckv.

Lees meer

Buma Music in Motion

5 juni 2024

Buma Music in Motion (BMIM) is het platform in de creatieve industrieën waar muziek en media samenkomen. BMIM werpt een licht op de belangrijke en cruciale rol van muziek in mediaproducties.

Lees meer
Buma NL Awards header voor 2024

Buma NL

Dé conferentie en hét festival voor Nederlandstalige muziek. Een eendaags evenement dat met panels, discussies, showcases en de awardshow het professioneel middelpunt is voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire!

Lees meer

Componist des Vaderlands

De Componist des Vaderlands is een initiatief van Buma Cultuur dat het muziekleven een boegbeeld heeft gegeven voor de Nederlandse muziek van nu. De Componist des Vaderlands wordt benoemd door een onafhankelijke jury. Anne-Maartje Lemereis is vanaf 2024 twee jaar land de Componist des Vaderlands.

Lees meer

Dutch Music Export

Dutch Music Export is een initiatief van Fonds Podiumkunsten, Music Managers Forum, Buma Cultuur en de Stichting Popcoalitie en heeft tot doel het aantoonbaar en meetbaar structureel versterken van de internationale positie van de Nederlandse popmuziek binnen de wereldwijde muzieksector.

Lees meer

Eurosonic Noorderslag

15-18 januari 2025

Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals.

Lees meer
inJazz header voor buma cultuur

InJazz

26-28 juni 2024

inJazz is hét netwerkevenement voor alle spelers uit de Nederlandse jazzwereld: van boekers en festivals tot conservatoria, muzikanten, belangenorganisaties en platenmaatschappijen.

Lees meer
Muzikantendag op Bumacultuur.nl

Muzikantendag

1 juni 2024

De Muzikantendag is dé plek waar je als muzikant meer te weten komt over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Met masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag je extra bagage mee in de ontwikkeling van je muzikale ambities.

Lees meer
New Music Conference 2023 header 2024

New Music Conference

14 november 2024

November Music is baanbrekend in haar programmering en ondersteuning van nieuw compositietalent. Daarom steunt Buma het festival al geruime tijd. Vanaf editie 2019 presenteren November Music en Buma samen New Music Conference, op de laatste vrijdag van het 10-daagse festival.

Lees meer