Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Nieuws - Buma Cultuur

23

maart
2023

Genomineerden Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2023 bekend

Op 23, maart 2023

Jurrian van Dongen, Jan Groenteman en het trio Rob Janssen/Gijs Pouwels/Adriaan van de Polder zijn – in willekeurige volgorde – de genomineerden voor de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2023. Van Dongen wist zelfs met twee liedjes de jury onder leiding van schrijver en theatermaker Mark Haayema te bekoren. De winnende tekstschrijver wordt maandag 3 april bekendgemaakt in het Muziekcentrum Enschede.

Lees meer…

20

maart
2023

Meld je aan voor de masterclasses van Buma Music Academy

Op 20, maart 2023

De maand maart staat bij Buma Music Academy in het teken van masterclasses. Wat houdt dat in voor leerlingen? En wat kan Buma Music Academy voor jouw school betekenen?
Lees meer…

10

maart
2023

Nieuwe prijs: de Buma Samen Muziek Maken-prijs

Op 10, maart 2023

Op maandag 3 april worden in het Willem Wilminktheater in Enschede prijzen uitgereikt op het gebied van kindermuziek. Dit jaar heeft Buma Cultuur daar nog een nieuwe prijs aan toegevoegd: de Buma Samen Muziek Maken-prijs.

Lees meer…

4

maart
2023

Nominaties 31e Annie M.G. Schmidtprijs bekend

Op 4, maart 2023

In het NPO Radio 1 programma de Taalstaat werden vandaag de nominaties voor de 31e Annie M.G. Schmidtprijs bekendgemaakt. De genomineerden zijn Johan Goossens, Musketiers, Jan Beuving, Lisa Ostermann, Peter van Rooijen en Circus Treurdier, en Flip Noorman. De uitreiking vindt op zondag 2 april 2023 om 17.00 uur besloten plaats in Theater Bellevue.
Lees meer…

9

februari
2023

Mark Haayema houdt van een liedje met een verhaal

Op 9, februari 2023

Met Mark Haayema als voorzitter gaat een compleet vernieuwde jury van de Willem Wilminkprijs op zoek naar het beste kinderlied van 2023. De liedjes- en kinderboekenschrijver en jeugdtheatermaker heeft zin in de klus, maar ziet ook zeker één nadeel. “Ik had een liedje gemaakt voor Kinderen voor Kinderen over twee minuten stilte. Toen ze daar hoorden dat ik in de jury zou komen, was de eerste reactie: Oh nee, dan kunnen we dat liedje niet insturen.”

Lees meer…