Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Nieuws - Buma Cultuur

17

augustus
2018

Mariana Sanchotene nieuwe directeur Amsterdam Dance Event

Op 17, augustus 2018

Per 1 oktober treedt Mariana Sanchotene aan als nieuwe directeur van stichting Amsterdam Dance Event (ADE). Zij volgt Richard Zijlma op, die samen met Buma Cultuur-directeur Frank Helmink, nog wel verantwoordelijk is voor de aanstaande editie van het Amsterdam Dance Event. De aanstelling van Sanchotene valt tegelijk met de verzelfstandiging van de stichting ADE.
Lees meer…

29

juni
2018

Succesvolle 12e editie inJazz met ruim 300 netwerksessies en 40 (inter)nationale showcases

Op 29, juni 2018

inJazz, een initiatief van Buma Cultuur, vormde op 28 en 29 juni de officiële aftrap van North Sea Round Town en twee weken jazz in Rotterdam. Tijdens de conferentie voor (inter)nationale jazzprofessionals stonden spraakmakende panels op het programma. Ook werd de winnaar van de prestigieuze Buma Boy Edgar Prijs 2018 aangekondigd: pianist en componist Jasper van ’t Hof.
Lees meer…

29

juni
2018

Presentatie JWC Coalitie tijdens inJazz

Op 29, juni 2018

De nieuwe Jazz, World & Contemporary Coalitie heeft zich vandaag gepresenteerd in Rotterdam. Showcase- en netwerkevenement inJazz, een initiatief van Buma Cultuur, bood hiervoor een podium. Naar aanleiding van het muziekadvies van de Raad voor Cultuur in 2017 kwam de denktank samen voor enkele intensieve Bimhuis-sessies. Het plan ‘De ketengedachte’ is het eerste resultaat.
Lees meer…

7

juni
2018

Colin Benders & Metropole Orkest verzorgen openingsconcert Amsterdam Dance Event

Op 7, juni 2018

Het Metropole Orkest en de Nederlandse modular synthkunstenaar Colin Benders (voorheen bekend als Kyteman) verzorgen het openingsconcert van het Amsterdam Dance Event (ADE). De Melkweg opent hiervoor op woensdag 17 oktober om 18.30 uur haar deuren. De kaartverkoop start op zaterdag 9 juni om 10:00 uur.
Lees meer…

4

juni
2018

Zangeres Floor Jansen van Nightwish (FIN-UK-NL) wint Buma ROCKS! Export Award 2018

Op 4, juni 2018

De Nederlandse zangeres Floor Jansen heeft afgelopen zaterdag de Buma ROCKS! Export Award gewonnen, die dit jaar voor de vijfde keer op rij werd uitgereikt door Buma Cultuur. Jansen ontving deze prestigieuze prijs als beloning voor behaalde successen in het buitenland met de internationaal gevierde band Nightwish (FIN-UK-NL), waarvan ze sinds 2012 de vaste zangeres is.
Lees meer…