Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Italië is het focusland van ESNS 2025. In samenwerking met Italia Music Export zorgt ESNS voor de spotlight op Italiaans aanstormend muzikaal talent!

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend

Ben je een componist, tekstschrijver of producent van een kinderlied? Dan kun je nu je bijdrage insturen voor de Willem Wilminkprijs 2024! De inschrijving is geopend tot en met 13 februari 2024.

Anita Verheggen De Veer 2024

Anita Verheggen wint De Veer 2024

Elk jaar geeft Buma Cultuur deze prijs aan de persoon die zich een langere tijd heeft ingezet voor muzikanten. De prijs is een blijk van waardering en dit jaar krijgt Anita Verheggen de prijs.

ESNS 2024, terugblik header

Succesvolle 38e editie van ESNS met focus op Europees talent

Afgelopen weekend van 17 tot en met 20 januari was het tijd voor ESNS 2024. Een succesvolle 38e editie, met de focus op Europees talent én met een internationaal smaakje. Niet alleen vanwege de Europese acts, maar ook vanwege de binnen en buiten Europa aanwezige muziekprofessionals.

Popprijs 2023 naar Joost Klein

Joost Klein is de winnaar van de Popprijs 2023. De Friese rapper, schrijver en audiovisueel kunstenaar ontving zojuist uit handen van presentatoren Vera Siemons en Justin Verkijk de prestigieuste prijs voor Nederlandse popmuziek tijdens Noorderslag, onderdeel van festival ESNS. Volgens de jury heeft Joost Klein afgelopen jaar de grootste impact op de Nederlandse popmuziek gemaakt […]

Justin Verkijk Winnaar Pop Media Prijs 2023

Justin Verkijk winnaar Pop Media Prijs 2023

andaag is tijdens de 30e uitreiking Justin Verkijk als winnaar van Pop Media Prijs 2023 uitgeroepen. Hij heeft deze prijs in ontvangst mogen nemen vanwege zijn veelzijdigheid, humor en muziekkennis.

Exportwaarde Nederlandse Populaire muziek 2023 - Doudou MD header

Exportwaarde Nederlandse Populaire Muziek richting recordwaarde

De nieuwe cijfers van de Exportwaarde van de Nederlandse Populaire Muziek zijn binnen. Over 2023 is de waarde met 15% gestegen in vergelijking met 2022. Bekijk de Top 10 van artiesten de voor impact op deze cijfers hebben gezorgd.

inJazz header voor buma cultuur

Lancering inJazz Radio: een nieuwe kijk op Jazz en Radio

Vanaf 3 februari 2024 hoor je wekelijks de nieuwe radiospecial ‘inJazz Radio’, gepresenteerd door Co de Kloet, in samenwerking met Buma Cultuur en Zivasound. Tijdens dit radio-uur staat de promotie van Nederlandse muziek uit onder andere de genres jazz en world centraal.

Uitreiking 37ste Popprijs tijdens ESNS 2024

De 37e Popprijs – de belangrijkste prijs voor popmuziek in Nederland – wordt uitgereikt op 20 januari tijdens ESNS. Lees hier alle feiten en informatie.