Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Nieuws - Buma Cultuur

19

juli
2019

Nominaties Buma NL Awards ‘Meest Succesvolle Album en Track’ bekend

Op 19, juli 2019

Zowel Nielson, Frenna, Tino Martin als André Hazes zijn meerdere keren genomineerd voor een Buma NL Award in de categorieën Meest Succesvolle Album en Meest Succesvolle Track. Dat blijkt uit de lijst van alle genomineerden voor de Buma NL Awards, die vandaag bekend is geworden. De komende weken worden ook de nominaties uit alle overige categorieën bekendgemaakt.
Lees meer…

28

juni
2019

Succesvolle 13e editie inJazz vol internationale highlights

Op 28, juni 2019

inJazz, een initiatief van Buma Cultuur, vormde op 27 en 28 juni de officiële aftrap van North Sea Round Town en twee weken jazz in Rotterdam. Tijdens de conferentie voor (inter)nationale jazzprofessionals stonden spraakmakende panels, presentaties en aankondigingen op het programma. Ook werd de winnaar van de prestigieuze Buma Boy Edgar Prijs 2019 bekendgemaakt: saxofonist en componist Jasper Blom.
Lees meer…

26

juni
2019

Petra Smit van Amsterdamse CS Buitenveldert Muziekdocent van het Jaar 2018/19

Op 26, juni 2019

Vandaag reikten Ingrid van Engelshoven – minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap – en Songfestivalwinnaar Duncan Laurence de award voor Muziekdocent van het Jaar 2018/19 uit aan Petra Smit. Zij is als docent muziek/ckv verbonden aan de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert in Amsterdam. Smit werd als winnares gekozen door haar grote passie voor en uitgebreide kennis over muziek.
Lees meer…

20

juni
2019

inJazz 2019: nu nog meer festival acts en conferentie items!

Op 20, juni 2019

Meer dan 40 internationale en veelbelovende acts bestormen op 27 en 28 juni de podia in LantarenVenster, Kantine Walhalla, Foodhallen Rotterdam en Room Mate Bruno. inJazz vormt met dit gratis toegankelijke festival de officiële start van twee weken jazz in Rotterdam, gevolgd door North Sea Round Town en het NN North Sea Jazz Festival. Gedurende de dag, op 28 juni, organiseert inJazz ook haar 13e conferentie voor internationale jazzprofessionals.
Lees meer…

14

juni
2019

Duncan Laurence jurylid Muziekdocent van het Jaar verkiezing

Op 14, juni 2019

Eurovisie Songfestivalwinnaar 2019 Duncan Laurence versterkt de jury van de eerste editie van Muziekdocent van het Jaar verkiezing. Daarnaast is de jury ook uitgebreid met zangeres Anneke van Giersbergen, singer-songwriter Nana Adjoa en muziekjournalist/radio DJ Fernando Halman. Met de al eerder bekendgemaakte juryleden Jack Pisters (Conservatorium Amsterdam), Erik Bogers (brancheorganisatie muziekdocenten VLS), artiest Fäis en Frank Helmink (directeur Buma Cultuur), komt het aantal juryleden daarmee op acht.
Lees meer…