Nieuws

50 jaar OOR, Michiel Veenstra en Timo Pisart genomineerd voor Pop Media Prijs 2021

De jury maakt vandaag de genomineerden voor de Pop Media Prijs 2021 bekend. De prijs wordt op vrijdag 21 januari voor de achtentwintigste keer uitgereikt tijdens de digitale editie van ESNS 2022 in Groningen. Na een publieke stemronde, selecteert de jury de volgende genomineerden (in alfabetische volgorde):

50 Jaar OOR
Het is natuurlijk geen nieuws dat muziekblad OOR een rijke historie heeft, en toch is het een aangename verrassing als het beste uit een halve eeuw popjournalistiek op je deurmat ploft. Een fraaie bloemlezing AAA-sterren, waarbij vooral treft hoe men op het moment zelf naar ze keek.

Michiel Veenstra (KINK)
Radio dj Michiel Veenstra zei het comfortabele bestaan binnen de NPO vaarwel om een oud nieuw avontuur aan te gaan: het tot leven wekken van het roemruchte KINK. Niet alleen als dj, maar ook als strateeg achter de alternatieve zender gooit hij al zijn enthousiasme in de strijd.

Timo Pisart (VPRO 3VOOR12)
Wat doe je als corona alles lam legt terwijl de kern van je vak is om overal vooraan te staan, van festival te rennen en voortdurend nieuwe muziek te ontdekken? Jezelf opnieuw uitvinden, creatief zijn en alert zijn waar het wél gebeurt.

Pop Media Prijs
De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een maker waarbij in het bijzonder wordt gelet op teksten en audiovisuele uitingen over aan popmuziek gerelateerde zaken die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt. Kandidaten zijn individuen, initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film of fotografie.

De jury bestaat dit jaar uit:
Gijsbert Kamer (popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Atze de Vrieze (VPRO 3voor12), Matthijs van Duijvenbode (muzikant en artiest-manager) en Yolanda Ulger (Wildling Marketing & PR).

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 3.000,- en wordt mede mogelijk gemaakt door ESNS en SENA Performers. De prijs werd in 1994 voor het eerst uitgereikt. De winnaars waren achtereenvolgens Bert van de Kamp, Jip Golsteijn, David Kleijwegt, Martin Bril, Tom Engelshoven, Herman van der Horst, Anton Corbijn, Gijsbert Kamer, de redactie van de website 3voor12, Hester Carvalho, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, John Schoorl, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers en Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele, Mary Go Wild / Mark van Bergen, Atze de Vrieze, Rutger Geerling, Rotjoch, Roosmarijn Reijmer, Fernando Halman, Rob Stenders en Beste Zangers.

ESNS 2022
ESNS vindt – volledig online – plaats van 19 – 22 januari 2022. Tickets voor de digitale conferentie van ESNS 2022 zijn verkrijgbaar voor € 99,- via www.esns.nl/tickets. Het showcasefestival is gratis online te volgen, met sessies opgenomen door de NTR in samenwerking met NPO 3FM, voor uitzending op NPO 3, NPO 3FM en het digitale festivalplatform gehost door VPRO 3VOOR12.

Over ESNS
ESNS is een non-profit showcasefestival voor uitsluitend Europese artiesten met een internationale muziekconferentie met panels, keynotes, interviews en bijeenkomsten over de nieuwste ontwikkelingen in de Europese en internationale muziekindustrie. De missie van ESNS is het stimuleren en bevorderen van de verbinding en circulatie van Europese muziek en Europese artiesten een effectieve springplank te bieden naar internationaal succes. Tijdens het vierdaagse showcasefestival krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan een internationaal publiek van muziekliefhebbers en professionals. Op de donderdag wordt de muziekprijs voor opkomende Europese artiesten uitgereikt met de Music Moves Europe Awards. Op vrijdag worden de Pop Media Prijs, Het Popstipendium en de IJzeren Podiumdieren uitgereikt. De zaterdag staat in het teken van Noorderslag; de graadmeter voor Nederlandse muziek, met de uitreiking van de Popprijs.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma MIMA's beeldjes

Inschrijvingen voor Music in Media Awards 2024 open

Annie M.G. Schmidtprijs geschaald - uitreiking toegankelijk

Uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs in 2024 toegankelijk