Nieuws

ADE bereidt zich voor op doorgang festival

Ondanks de gister aangekondigde corona maatregelen, waaronder het sluiten van horeca tussen 00:00 en 06:00, kan het ADE festival volgens directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis zoals gepland plaatsvinden van 13 t/m 17 oktober. De nieuwe set maatregelen is volgens de directie op zijn minst vreemd te noemen, maar hoeft wat betreft de organisatie desondanks geen belemmering te zijn voor het organiseren van een sterk en veilig ADE Festival binnen de geldende coronaregels. De komende dagen kijkt de organisatie in samenwerking met de gemeente naar de specifieke implicaties binnen de nieuwe set maatregelen voor elk type evenement binnen het totale ADE aanbod.

“Hoewel vooralsnog een select aantal evenementen helaas hun evenement heeft moeten annuleren blijft er gelukkig ruim voldoende over om een geweldig ADE neer te zetten. Het doet ons ondanks de beperkingen goed dat ADE op deze manier nog deze hele sector kan helpen ondersteunen.”

De tweekoppige directie voelt zich gesteund door de positieve energie en de veerkracht die het nachtleven laat zien: “Direct na de persconferentie zijn we overladen met berichten van organisatoren die alles op alles willen zetten om hun programma door te laten gaan binnen de huidige maatregelen.”

Het festivalprogramma is te vinden via de website van ADE.

ADE Pro conferentie
Vanwege enorme maandenlange onzekerheden en de strenge voorwaarden rondom internationaal reizen is het Amsterdam Dance Event gedwongen haar internationaal drukbezochte conferentie af te gelasten. “Het besluit om ADE Pro, voor veel professionals het belangrijkste zakenmoment in het jaar, uit te stellen tot volgend jaar is met name in een tijd dat onze industrie ons het hardst nodig heeft, enorm moeilijk,” aldus de directie. “We hebben daarbij al onze beschikbare middelen nodig om de evenementen binnen ADE Festival zo goed mogelijk te coördineren binnen de paar weken die we nog hebben.”

ADE Pro ticketkopers zullen binnen enkele dagen worden bericht met meer informatie.

Amsterdam Dance Event
Het Amsterdam Dance Event (ADE) is sinds de start in 1996 uitgegroeid tot het meest toonaangevende en belangrijkste zakelijk platform voor de elektronische muziekindustrie en ’s werelds grootste clubfestival. Het vijfdaagse evenement besteedt naast muziek volop aandacht aan andere kunstdisciplines zoals design, film en fotografie en de laatste technologische en maatschappelijke trends. In 2019 bood ADE meer dan 1000 evenementen, verspreid over bijna 200 locaties, waar 400.000 bezoekers uit een recordaantal van 146 landen op af kwamen. Meer informatie over ADE.

Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend