Nieuws

Amsterdam Dance Event 2021 gaat officieel van start

Vandaag wordt officieel het startschot van ADE 2021 gegeven met het ontsteken van het kunstwerk BAKEN; een lichtpunt van hoop aan de horizon voor de elektronische muzieksector, dat vanaf het dak van de A’DAM Toren over heel Amsterdam zal schijnen tijdens het Amsterdam Dance Event.

Het kunstwerk BAKEN is een samenwerking tussen ADE en kunstenaars Boris Acket en Chris van Meer samen met Lumus Instruments. De installatie is elke avond vanaf 18:45 vanuit de hele stad te zien vanaf de start van het evenement op woensdag 13 oktober tot en met zondag 17 oktober. Het werk staat symbool voor de heropening van de elektronische muzieksector.

ADE Festival
Meer dan 350 Festival en Arts & Culture evenementen zullen deze week overdag plaatsvinden, met hoogtepunten zoals een uniek live concert van Weval en het Metropole Orkest in de Melkweg en de Top 100 DJs Awards in AFAS Live op woensdag, het Nederlands debuut van het Secret Project Festival op het Hembrugterrein, Afrikaanse riddims tijdens Cloud 8 x Ziongate presents Tribes in Paradiso, en nog veel meer.
Het hele festivalprogramma is hier te vinden.

Daarnaast verwelkomt de organisatie dit jaar haar nieuwe Arts & Culture programma, met onder meer een audiovisuele artist residency samenwerking met Nxt Museum en een samenwerkingsproject met Music Moves bestaande uit 11 toegankelijke en inclusieve ADE events, alsmede een pianoconcert van Helena Basilova in kaarslicht, en een breed aanbod aan mindful raving ervaringen.

ADE Business Hangout
Hoewel de zakelijke conferentie van het Amsterdam Dance Event is afgelast, heeft de organisatie een nieuwe ADE Business Hangout geopend voor haar zakelijke bezoekers in Fosbury & Sons, om samen te komen, te netwerken en deel te nemen aan een aantal netwerkevenementen tijdens de ADE week.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop