Nieuws

Bekendmaking Muziekdocent van het Jaar op 24 juni in Amsterdam

Op vrijdag 24 juni wordt de Muziekdocent van het Jaar bekend. Dat gebeurt op de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert in Amsterdam, de school van de muziekdocent van 2019, Petra Smit. In de afgelopen periode zijn vele honderden stemmen met motivatie uitgebracht. Op basis daarvan is een shortlist met acht genomineerden bekendgemaakt. Petra Smit maakt 24 juni bekend wie van deze acht uiteindelijk haar opvolger wordt.

Wat houdt Muziekdocent van het Jaar in?

De beste, meest bevlogen en inspirerende muziekdocent, die door zijn enthousiasme leerlingen mee weet te nemen en voor een positieve ‘vibe’ zorgt in de klas. Zo laat de Muziekdocent van het Jaar zich omschrijven. Iemand die niet alleen vanuit de theorie, maar vooral ook op basis van de praktijk en dus ook vanuit fun vertrekt. In de klas zelf, maar wellicht ook door concerten te bezoeken, optredens te organiseren, flashmobs op poten te zetten, samen videoclips te bekijken of deze misschien wel zelf te maken.

De genomineerde potentiële Muziekdocenten van het Jaar

Op basis van de stemmen en motivaties kan worden geconcludeerd dat een aantal docenten zeker aan de hiervoor gestelde eisen voldoet. De genomineerden op alfabetische volgorde:

  • Johnny Bernard, Kottenpark college Enschede
  • Cynthia Chua, KS Hoofddorp
  • Tineke van Dijk, Ichthus College Veenendaal
  • Jacco Hendrikx, Porta Mosana College Maastricht
  • Dorien Kool, Meridiaan College Amersfoort
  • Karin Melgers, Panora Lyceum Doetinchem
  • Barry Oosterwaal, Insula College Dordrecht
  • Jolande Schenkeveld, Yuverta (diverse plaatsen)

Over de Muziekdocent van het Jaar verkiezing

De verkiezing van de Muziekdocent van het Jaar is ontwikkeld door de Buma Music Academy, een initiatief van Buma Cultuur om muziekonderwijs op scholen terug te brengen en te moderniseren. De verkiezing kon in 2020 en 2021 geen doorgang vinden vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus.

“Muziek kan een oneindige inspiratiebron zijn. Muziekonderwijs vormt daarbij de basis en de docent vertolkt daarbij een voortrekkersrol. Als die de klas weet mee te krijgen, kunnen er mooie dingen ontstaan. Als je grasduint door de honderden motivaties, zie je dat er in het hele land docenten rondlopen die hun leerlingen weten te motiveren en enthousiasmeren. Daar hebben we de Buma Music Academy en deze verkiezing ook voor in het leven geroepen.”

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur

Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop