Nieuws

Beste Zangers, Famke Next en XTC – een biografie genomineerd voor Pop Media Prijs 2020

De jury maakt vandaag de genomineerden voor de Pop Media Prijs 2020 bekend. De prijs wordt op zaterdag 16 januari voor de zevenentwintigste keer uitgereikt tijdens de digitale editie van ESNS 2021 in Groningen. Na een publieke stemronde, selecteert de jury de volgende genomineerden (in alfabetische volgorde):

Beste Zangers
Het dertiende seizoen van het AVROTROS tv-programma Beste Zangers leverde behalve veel tranen bij de optredende artiesten ook onvergetelijke muzikale momenten op. Tabitha, Stef Bos, Milow en Miss Montreal mogen dan uit andere muzikale werelden komen, ze ontroerden met vertolkingen van elkaars werk en schonken zo veel liedjes een nieuw leven. Er klonk in Beste Zangers dit jaar meer dan ooit een grote liefde voor muziek door.

Famke Next
Famke Next is een driedelige docureeks, geregisseerd door June te Spenke, uitgezonden door Videoland over influencer en popster Famke Louise. De serie verscheen tegelijk met het gelijknamige album van de zangeres maar en biedt een razend interessante kijk achter de schermen van de hectische en vluchtige wereld waarin het streven naar popsucces en social media gekte samenkomen.

XTC – Een biografie
Journalisten Philippus Zandstra en Wietse Pottjewijd schreven een buitengewoon inzichtelijk boek over niet alleen de geschiedenis van de drug XTC maar ook over de verwevenheid daarvan met de opkomst en bloei van de dance-cultuur zoals die vanaf eind jaren tachtig gestalte kreeg. XTC – Een Biografie levert een essentiële bijdrage aan de geschiedschrijving van een belangwekkend deel van de popcultuur.

Pop Media Prijs
De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een maker waarbij in het bijzonder wordt gelet op teksten en audiovisuele uitingen over aan popmuziek gerelateerde zaken die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt. Kandidaten zijn individuen, initiatieven of projecten, vanuit alle geledingen van de media: pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film of fotografie.

De jury bestaat dit jaar uit: Gijsbert Kamer (popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Matthijs van Duijvenbode (muzikant en artiest-manager), Lisa de Jongh (Patronaat & Welcome to the Village), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Yolanda Ulger (Universal) en Atze de Vrieze (VPRO 3voor12).

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,- en wordt mede mogelijk gemaakt door SENA Performers. De prijs werd in 1994 voor het eerst uitgereikt. De winnaars waren achtereenvolgens Bert van de Kamp, Jip Golsteijn, David Kleijwegt, Martin Bril, Tom Engelshoven, Herman van der Horst, Anton Corbijn, Gijsbert Kamer, de redactie van de website 3voor12, Hester Carvalho, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, John Schoorl, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers en Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele, Mary Go Wild / Mark van Bergen, Atze de Vrieze, Rutger Geerling, Rotjoch, Roosmarijn Reijmer, Fernando Halman en Rob Stenders.

ESNS
De aankomende editie van ESNS vindt plaats van 13 tot en met 16 januari 2021. De conferentie van ESNS vindt digitaal plaats. Op het platform zijn paneldiscussies, keynotes en sessies te volgen en biedt het mogelijkheden tot speed meetings en netwerken en toegang tot de delegates database. Inschrijven voor de ESNS conferentie kost € 50, -, registraties verkrijgbaar via esns.nl/tickets.

Het showcasefestival wordt ook voor het eerst volledig digitaal. Naast uitzendingen via NPO 3FM, NPO 3 en de Europese radiozenders, worden de sets gratis gestreamd op het online platform om de missie te waarborgen: het promoten en circuleren van nieuwe Europese muziek.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend