Nieuws

Grootste conferentie over mediamuziek met meer dan 70 internationale sprekers

Na drie jaar afwezigheid is het volgende week eindelijk weer tijd voor de conferentie van Buma Music in Motion. In samenwerking met het Amsterdam Dance Event vindt op woensdag 19 oktober BMIM x ADE Conference plaats. BMIM x ADE Conference is de grootste conferentie in Nederland over muziek in film, games, reclame, televisie en andere media. In Huis Vasari (Vrije Academie) te Amsterdam zullen meer dan 70 sprekers uit de rijke en gevarieerde nationale en internationale wereld van de mediamuziek te horen zijn.

De opening

De conferentie wordt geopend door de Amerikaanse componisten Kyle Dixon en Michael Stein, die met hun muziek voor de Netflix-hitserie Stranger Things een Emmy Award wonnen. Andere sprekers op BMIM x ADE Conference zijn onder anderen game componist Joris de Man (Killzone, Horizon Zero Dawn, Horizon Forbidden West), film componist Fons Merkies (winnaar Buma Oeuvre Award Multimedia), Julia Chourgnoz-Villano (Ubisoft), Kyle Hopkins (Xbox Game Studios), Katy Gavillet (Fox Entertainment), Josh Rabinowitz, Jake Versluis (Position Music). Ook zullen er DJ’s, artiesten, componisten en producers aanwezig zijn. Denk aan TheFatRat, Eelke Kleijn, Zanillya Farrell en Anna Meredith. Daarnaast zijn er vertegenwoordigers van onder meer Heineken, Tony’s Chocolonely, NS, Monstercat, Bump, Netflix en PlayStation.

Matchmaking programma

Niet alleen zijn er tijdens de conferentie diverse keynotes, presentaties en panels. Ook vindt er een uitgebreid matchmaking programma plaats. Onder de noemer One on One Sessions kunnen bezoekers aanschuiven bij meer dan 25 verschillende professionals om één-op-één kennis te maken, van gedachten te wisselen en stappen te zetten in mogelijk nieuwe business. Ook zijn er Pop Up Offices waar je terecht kan met vragen op het gebied van muziekrechten, syncs, licenties en wetgeving. Er zullen veel bedrijven werkzaaam in filmindustrie en/of reclame industrie aanwezig zijn. Om een aantal te noemen: Aflred, Fitzroy, N=5, DEPT, NewBe Productions, Millstreet Films, Smarthouse Films, 2CFilm, Interakt TV Film Multimedia.

“Het is een fijn gevoel om na drie jaar weer terug te zijn met een fysieke conferentie. In de coronajaren hebben we absoluut niet stilgezeten en hebben we online veel activiteiten georganiseerd. Ook konden we elkaar vorig jaar op kleine schaal al ontmoeten in diverse settingen. Maar samen met onze awardshow is onze eigen conferentie toch altijd een van de hoogtepunten van het jaar. Ik kijk er dan ook erg naar uit om iedereen weer te zien en te spreken, en met elkaar de kwantiteit en kwaliteit van de Nederlandse mediamuziek te vieren.”

Maartje Glas, general manager Buma Music in Motion

BMIM x ADE Conference

19 oktober 2022
Huis Vasari (Vrije Academie)
Kaarten: € 75,-
Meer info: buma-music-in-motion.nl

Over Buma Music in Motion

Buma Music in Motion (BMIM) is het platform in de creatieve industrieën waar muziek en media samenkomen. BMIM werpt een licht op de belangrijke en cruciale rol van muziek in mediaproducties. Via het platform, BMIM-evenementen en awards verbindt BMIM music supervisors, (film)regisseurs en andere muziekbeslissers met Nederlandse mediacomponisten en mediauitgevers. Naast een eigen jaarlijkse conferentie en awardshow promoot BMIM mediamuziek en haar componisten op evenementen zoals NFF, IDFA, ESNS, ADE, Embassy of Dutch Creativity, Imagine Film Festival, MusExpo Los Angeles en meer.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

inJazz festival en conferentie programma 2024

Gratis jazzfestival inJazz van 26 t/m 28 juni in Amsterdam en Rotterdam

Ambassadeur van Muziekdocent van het Jaar-verkiezing: zanger Claude