Nieuws

Eefje de Visser wint Buma NL Award alternatief met album Bitterzoet

Eefje de Visser heeft voor haar album Bitterzoet de Buma NL Award in de categorie Meest Succesvolle Album Alternatief ontvangen. De prijs werd uitgereikt tijdens een live uitzending van De Nieuws BV op NPO Radio 1. Het is de zesde Award die deze week is uitgereikt in het kader van de Buma NL Awards. Vrijdag 9 oktober worden de laatste Awards toegekend.

De elfde editie van Buma NL beleeft deze week zijn digitale vuurdoop. Een reguliere editie van Buma NL in TivoliVredenburg – Utrecht is vanwege de Coronamaatregelen niet haalbaar. Daarom is besloten een aantal programmaonderdelen vanaf maandag 5 oktober, de oorspronkelijke datum, online aan te bieden. Ook de traditionele Buma NL Award Show is vervallen, waardoor de Buma NL Awards 2020 in samenwerking met mediapartners aan de winnende artiesten worden uitgereikt. Als gevolg van de gewijzigde opzet van Buma NL, heeft ook een aanpassing in het aantal awards plaatsgevonden. De focus voor deze editie heeft gelegen op Meest Succesvolle Album in de categorieën Pop, Hollands, Hip Hop en Alternatief en Meest Succesvolle Single in de categorieën Pop, Hollands en Hip Hop. Daarbij zijn de cijfers met betrekking tot verkoop, downloads, streaming en airplay, gebaseerd op de data van GfK en Soundaware, bepalend geweest.

Frits Spits kreeg eerder de Buma NL Industry Award, voor zijn inzet voor Nederlandse artiesten en het Nederlandstalige lied gedurende zijn nu ruim 40-jarige radiocarrière. Mart Hoogkamer werd gekozen tot het Buma NL Talent van het Jaar 2020. Suzan & Freek wonnen in de categorie Pop de Award voor Meest Succesvolle Album, getiteld Gedeeld Door Ons. In diezelfde categorie ging de Award voor Meest Succesvolle Single uiteindelijk naar Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle met Hoe Het Danst. De categorie meest succesvolle single Hollands werd gewonnen door Opgeblazen feat. Wilbert Pigmans met De Toreador.

Over Buma NL
Buma NL is dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gekarakteriseerd door interactieve panels, discussies, masterclasses, showcases en de Buma NL Awardshow. Het is het professioneel middelpunt voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire. Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma/Stemra en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers. Normaal gesproken vindt Buma NL plaats in TivoliVredenburg. Maar als gevolg van de Coronamaatregelen vinden de verschillende programmaonderdelen van Buma NL 2020 vanaf maandag 5 oktober online hun weg naar de muziekprofessional.

www.buma.nl


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Muzikantendag 2024 programma header

Muzikantendag 2024: eerste deel programma bekend

ESNS25 inschrijving geopend

Geopend: inschrijving voor Europese artiesten ESNS25