Nieuws

ESNS 2021 maakt zich op voor eerste digitale editie van het festival en de conferentie

ESNS 2021, het showcasefestival en conferentie voor Europese muziek, is deze editie volledig digitaal. Van 13 tot en met 16 januari is het showcasefestival en de conferentie online te volgen. Het festival is wereldwijd gratis te bekijken, toegang tot de conferentie kost € 50,-. Op www.esns.nl is het hele programma en meer informatie te vinden.

Conferentie
Op de ESNS conferentie vinden vier dagen lang zo’n 80 panels en sessies plaats met ruim 290 sprekers. Het thema van de conferentie is ‘The Road to Recovery’ en staat centraal in vele keynote interviews, debatten en sessies over de heropbouw van de muzieksector na de pandemie. Onderwerpen variëren van diversiteit tot gezondheid & veiligheid, van politiek tot streaming, idealisme versus business en alles daar tussenin.

Naast keynote interviews met Scumeck Sabottka, Dua Lipa’s manager Wendy Ong, Scott Cohen, Stevie Wonder’s manager Keith Harris, Steve Strange en Mark Mulligan, spreken vele sleutelfiguren uit de muziekindustrie op ESNS. De conferentie begint op woensdag 13 januari om 10:30 uur. De zaterdag van de conferentie staat volledig in het teken van de Nederlandse muziekindustrie. Het gehele programma is hier te bekijken.

Festival
Op het festival zijn 189 Europese acts gratis te bekijken op een platform in samenwerking met NPO 3FM. De uitzendingen beginnen dagelijks om 20:00 uur. Van woensdag tot en met vrijdag is dit het Eurosonic programma verdeeld over vier kanalen (ESNS 01 – 04) en een PLUS-kanaal. Op zaterdag, traditioneel de dag van Noorderslag, zie je enkel Nederlandse acts verdeeld over drie kanalen en eveneens een PLUS-kanaal. Op de PLUS-kanalen wordt gedurende de vier dagen nog extra videomateriaal uitgezonden, waaronder beelden uit het archief, live-sets van Hit the North, alsook de uitreiking van de Pop Media Prijs en het Pop Stipendium. Het gehele programma is hier te vinden of beluister alle artiesten via de officiële ESNS 2021 playlist.

Music Moves Europe Talent Awards
De Music Moves Europe Talent Awards, de Europese prijzen voor populaire en hedendaagse muziek, worden uitgereikt op vrijdag 15 januari vanaf 20:00 uur. De ceremonie, die dit jaar voor de derde keer plaatsvindt, wordt gepresenteerd door de Britse artiest Melanie C. Zowel de ceremonie als het randprogramma zullen plaatsvinden in het digitale podium Nite Hotel.

Newsroom
Via de ESNS Newsroom zijn dagelijks reportages en interviews te zien over de conferentie en het festival. De Newsroom is beschikbaar op het conferentie platform en gratis toegankelijk via de website van ESNS.

Festival toegang en Conferentie registraties
Het showcase gedeelte van het festival is helemaal gratis. Registraties voor de ESNS conferentie kosten €50,- en zijn verkrijgbaar via esns.nl/tickets.

De Eierbal
En last but not least, ESNS is geen ESNS zonder de Eierbal. Aangezien velen deze snack tijdens ESNS niet uit de muur kunnen trekken hebben we sterrenkok Steven Klein Nijenhuis van Herberg onder de Linden gevraagd zijn recept te delen.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend