Nieuws

ESNS 2021 presenteert blokkenschema’s

ESNS presenteert de blokkenschema’s voor het showcase-gedeelte van de eerste digitale editie, dat plaatsvindt van 13 – 16 januari 2021. Het festivalprogramma begint dagelijks om 20:00 uur, waarop showcases van in totaal 189 acts uit 36 landen gratis zijn te volgen.

Van woensdag 13 januari t/m vrijdag 15 januari zijn via vier digitale kanalen (ESNS 01 – 04) de sets van de Europese acts te zien, met op vrijdag de uitreiking van de Music Moves Europe Talent Awards, diezelfde dag zijn de showcases van de Hit the North selectie te zien op het PLUS-kanaal van ESNS.

Zaterdag 16 januari staat in het teken van Noorderslag, de traditionele graadmeter van de Nederlandse popmuziek. Via drie kanalen presenteren 40 Nederlandse acts zich aan het publiek, waaronder ook Sarita Lorena, die als laatste is bevestigd voor het showcasefestival. Het blokkenschema, met alle 189 namen, is hier beschikbaar. De volledige line-up is eveneens te bekijken in de app van ESNS, te downloaden voor iOS en Android.

ESNS 2021 DIGITAAL
Het showcasefestival wordt voor het eerst volledig digitaal. In samenwerking met NPO 3FM, dat eerder al een digitale editie van Lowlands verzorgde, worden de sets gratis gestreamd via het online platform; 3fm.nl/ESNS. Daarnaast is er ruime aandacht voor ESNS op Europese radiozenders, verenigd in de EBU en op televisie via NPO 3. Zodoende blijft ook online de missie van ESNS gewaarborgd: het promoten en circuleren van nieuwe Europese muziek, met de nadruk op opkomend Europees talent, dat een groot podium krijgt op Eurosonic en de Music Moves Europe Talent Awards ceremonie op vrijdag, terwijl Nederlands talent op zaterdag centraal staat; waar Noorderslag de traditionele graadmeter van de Nederlandse popmuziek presenteert.

TOEGANG TOT FESTIVAL EN CONFERENTIE REGISTRATIES
Het showcase gedeelte van het festival is volledig gratis te volgen via esns.nl.

De conferentie staat in het teken van ‘The Road to Recovery’ en is te volgen via het digitale platform met paneldiscussies, keynotes en sessies en biedt mogelijkheden tot speed meetings, netwerken en toegang tot de delegates database. Registraties voor de ESNS-conferentie kosten € 50, – per deelnemer en zijn verkrijgbaar via esns.nl/tickets.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Oeuvre Prijs Tonny Eyk

Oeuvre Award Music in Media voor Tonny Eyk

Muzikantendag 2024 header

Laat je ontdekken tijdens Muzikantendag 2024