Nieuws

ESNS Kickstart, award voor nieuw Nederlands talent op Noorderslag

ESNS presenteert ESNS Kickstart; een stimuleringsprijs voor nieuw Nederlands talent. De prijs wordt zaterdagavond, op de slotavond van ESNS 2021, tijdens Noorderslag uitgereikt in de tv-uitzending van de NTR op NPO 3. Met de prijs wil ESNS, in samenwerking met Buma Cultuur en Dutch Music Export opkomende talenten een duw in de rug geven. De prijs wordt uitgereikt aan een drietal acts, door mediapartners FunX, NPO 3FM en NPO Radio 2 Soul & Jazz. Aan elke act wordt een cheque van € 5.000,- overhandigd.

Joey Ruchtie, boeker van de Nederlandse acts op ESNS: “We zitten in een bijzonder jaar voor de muzieksector. Het afgelopen jaar was er vrijwel geen podium voor muzikanten en nieuw talent in het bijzonder. Daarentegen zien we erg veel ontwikkeling in de Nederlandse popmuziek. We willen met name dat nieuwe talent een prominente plek geven in de programmering van Noorderslag. Met ESNS Kickstart hopen we een extra impuls te kunnen geven aan de ontwikkeling van een deze talenten.”

Noorderslag, traditiegetrouw de staalkaart van de Nederlandse popmuziek, geeft dit jaar, meer dan ooit, de Nederlandse talenten ruim baan en een groot podium. Deze editie van ESNS 2021, is door de huidige maatregelen, volledig digitaal en gratis te bekijken. Het showcasefestival wordt deze week van woensdag 13 januari tot en met 16 januari uitgezonden op een digitaal platform in samenwerking met NPO 3FM en is ook uitgebreid op de radiozender te horen. Op zaterdagavond 16 januari, vanaf 23:00 uur, gidst de NTR in een twee uur durende uitzending door het programma van Noorderslag.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend