Nieuws

ESNS kondigt een exclusief keynote-interview aan met Dugi & Dua Lipa

Dua Lipa kondigt, samen met haar manager Dukagjin Lipa, aan dat ze op 21 januari met een keynote interview zullen deelnemen aan de conferentie van ESNS (Eurosonic Noorderslag). Als mede-oprichters van het veelgeprezen Sunny Hill Festival zullen de superster en haar vader worden geïnterviewd door IQ Magazine-redacteur Gordon Masson. Sunny Hill Festival staat op de shortlist voor Best Medium Sized Festival (Prishtina) en Best New Festival (Tirana) tijdens de European Festival Awards van dit jaar.

Sunny Hill Festival

Sunny Hill Festival is een van de grootste muziekfestivals in de regio, en vindt plaats in Kosovo. Het festival trekt meer dan 140.000 muziekliefhebbers en heeft een line-up met enkele van de bekendste artiesten van onze tijd. Op eerdere edities waren optredens van onder andere Dua Lipa, Miley Cyrus, J Balvin, Diplo, DJ Regard, Meduza, Calvin Harris, Martin Garrix, Stormzy, Skepta, AJ Tracey, Action Bronson, Grace Carter, Fedez, Mahmood, SG Lewis, Gashi, Bondax en KarmaKid.

Vorige editie Sunny Hill festival

In 2022 kwam Sunny Hill Festival in de schijnwerpers van lokale en wereldwijde media door de aankondiging van een nieuwe editie van het festival in Tirana (Albanië). Hierdoor ontstond een beweging in de economische, toeristische en culturele ontwikkeling.

Dua Lipa

Daarnaast richtten Dua Lipa en Dukagjin Lipa de Sunny Hill Foundation op. Dit is een culturele organisatie met de missie om de meest kwetsbare en behoeftige delen van de Kosovaarse gemeenschap te helpen en jonge talenten te helpen. Samen hebben ze een Sunny Hill-kleuterschool gebouwd in Tirana (Albanië), het land dat in 2019 getroffen werd door een aardbeving. De school biedt plaats voor 300 kansarme kinderen. De Sunny Hill Foundation heeft bovendien muziekscholen en muziekgerelateerde projecten in Kosovo ondersteund.

Dua Lipa is uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste supersterren. Met  de release van de Grammy bekroonde album Future Nostalgia in 2020, verstevigde ze deze positie. In het afgelopen jaar lanceerde de artiest “Service95”, een wereldwijd mediaplatform voor stijl, cultuur en samenleving. Bij Service95 hoort de podcast “Dua Lipa: At Your Service” met daarin gesprekken met spraakmakende gasten; van collega-artiesten en artiesten tot auteurs en activisten.

Dukagjin Lipa

Dukagjin Lipa is ondernemer en marketing- en communicatie-expert met meer dan 25 jaar ervaring. Zijn prestaties in de creatieve industrie maakten de weg vrij voor de oprichting van zijn eigen communicatiebureau, Republika Communications, dat enkele van de belangrijkste bekende namen in verschillende industrieën vertegenwoordigde, lokaal en internationaal. Met zijn eigen focus op internationale muziek en entertainment.

ESNS

ESNS, het belangrijkste uitwisselingsplatform voor opkomend Europees muziektalent, zal plaatsvinden van 18 tot 21 januari in Groningen. Het festival is van essentieel belang gebleken om nieuwe Europese acts door te laten breken in de live muziekscene in heel Europa en daarbuiten. Met een line-up van 290 opkomende Europese artiesten is ESNS23 dé plek om nieuwe doorbrekende acts te ontdekken voordat ze groot worden. You heard it first at ESNS!

Vind meer informatie over het volledige conferentieprogramma op esns.nl/conference

Registraties voor de ESNS23 conferentie zijn te verkrijgen via esns.nl/tickets.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend