Nieuws

ESNS kondigt Polen als Focusland aan voor editie 2024

Foto door Bart Heemskerk, EABS op ESNS20

Polen is het Focusland voor 2024 op Eurosonic Noorderslag (ESNS)! Op NEXT Fest op 20 april kondigde ESNS dit samen met Music Export Poland en partners Society of Authors ZAiKS en Performing Artists Association STOART aan. Dit betekent dat ESNS de allerbeste opkomende acts uit Polen in de schijnwerpers zal zetten, om de diversiteit van muzikaal talent uit heel Europa te laten zien. Vanaf 1 mei zijn de aanmeldingen voor Europese artiesten geopend voor de aankomende editie op de ESNS-website.

Tamara Kamińska en Marek Hojda van Music Export Poland

“Het is een absoluut genoegen en een vreugde voor ons om de focus op Polen te coördineren tijdens de volgende ESNS. Poolse muziek wordt al decennialang erkend en is aanwezig op wereldpodia, maar volgend jaar is er een geweldige kans om die artiesten en bands te presenteren die slechts op de drempel staan van een veelbelovende carrière. Het is ook een unieke kans voor onze industrie om zichzelf in al haar potentieel te presenteren – met festivals, concertzalen, instellingen en organisaties die ons als muziekmarkt veel te bieden hebben aan internationale partners.”

ESNS Hoofd Programma Robert Meijerink

“We zijn verheugd Polen welkom te heten als focusland van ESNS 2024. Polen heeft een opmerkelijk rijke geschiedenis in verschillende genres zoals harde muziek, jazz, elektronica en pop. We kijken ernaar uit om de beste opkomende artiesten uit Polen te presenteren en ons te richten op de steeds groeiende en interessante live muziekscene, inclusief een indrukwekkend aantal prachtige festivals.”

De highlights van Polen

Het is niet de eerste keer dat ESNS Polen in de spotlight zet. In het verleden waren o.a. Brodka, EABS en Hania Rani succesvolle Poolse acts dankzij ESNS. Deze editie wordt de focus op Polen ondersteund door leden van de Poolse Music Industry Council, vertegenwoordigers van belangrijke radiostations, ticketing, muziekwinkels en streamingdiensten en ESNS Exchange-partnerfestivals Open’er Festival, Orange Warsaw Festival, OFF Festival Katowice en Kraków Live Festival.

ESNS

ESNS (Eurosonic Noorderslag) is een non-profitorganisatie en onafhankelijk platform dat zich richt op de promotie en ontdekking van nieuwe Europese (Eurosonic) en Nederlandse (Noorderslag) muziek. ESNS doet dit met een jaarlijks vierdaags showcasefestival en muziekconferentie op verschillende locaties in Groningen (NL). Vergroot je kennis over toonaangevende onderwerpen en innovatie tijdens de conferentie, gericht op het voortbrengen van de muziekindustrie naar een duurzame toekomst. Koop hier tickets.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend