Nieuws

Frans Timmermans bevestigd voor openingstoespraak op ESNS 2022

Frans Timmermans is bevestigd voor de openingstoespraak op de conferentie van ESNS 2022. Als Executive Vice-President van de Europese Commissie is Timmermans verantwoordelijk voor de Green Deal. De Green Deal is één van de onderwerpen die Timmermans aan de orde zal brengen in zijn keynote speech. Omdat ESNS onderschrijft dat duurzaamheid niet langer alleen een modewoord is en het festivalbreed als een belangrijk speerpunt beschouwt, zal Timmermans dieper ingaan op het nemen van groene stappen in de muziekindustrie. 

Dit sluit aan bij het thema van de ESNS 2022-conferentie, Building Back Better Together. Na bijna twee jaar regelgeving rond de pandemie, is het tijd om vooruit te kijken en ons te concentreren op hoe we de live-industrie samen beter kunnen opbouwen.

Daarnaast kondigt ESNS een reeks nieuwe sprekers en panels aan voor de digitale conferentie in januari: Mark Mulligan (MIDiA Research) zal spreken over de Creator Economy in ‘Slicing the Music Industry Funnel‘; Music Moves Europe Awards genomineerde BLANKS sluit zich aan bij Bandcamp, Erasmus Universiteit en Tunecore in ‘Why are fans loyal anyway?‘; en ‘NFT’s: hype or future of the music industry’, met Colin Benders (Kyteman). Pepijn Lanen (Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig) is één van de panelleden in ‘How to build a family friendly music industry’. IMPALA’s Helen Smith zal de uitspraak van de RAAP-zaak bespreken; De impact van COVID-19 op het festivalseizoen van 2022 wordt besproken met Marta Pallares (Primavera), Codruta Vulcu (ARTmania), Paul Reed (AIF), Christof Huber (Yourope) en Stephan Thanscheidt (FKP Scorpio). Op ESNS 2022 wordt besproken hoe Brexit de muziekmarkt beïnvloedt, komt Europa’s Green New Deal, aan bod, evenals toegankelijkheid en inclusie. ESNS nodigde inspirerende mensen uit die zich inzetten voor diversiteit binnen de muziekindustrie; Freyja Lawson, Sakina Saouti, Malle Kaas en Kobi Ampoma spreken in het Omroep Zwart panel ‘Diversity in the backstage’. In samenwerking met de Erasmus Universiteit introduceert de conferentie ESNS Science; met panels over de veerkracht van mensen en bedrijven in de sector.

Eerder kondigde ESNS een keynote-interview aan met ‘songmanager’ Merck Mercuriadis door Helienne Lindvall, evenals een keynote-toespraak door Urgenda-directeur en ‘leading global thinker’ Marjan Minnesma, terwijl Anne Löhr verantwoordelijk is voor de Mental Health Help Desk, vertellen Heather Shaw en Cortney Harding alles over de Metaverse.

Vanwege de onzekerheid rond de COVID-19-regelgeving, verplaatsen we een deel van de panels en keynotes naar ESNS 2023, waaronder de keynote-interviews met Pavitt & Poneman van Sub Pop, Peter Weening (Vera), Matt Schwarz (DreamHaus) en André de Raaff. Ook de focus op Spanje wordt uitgesteld naar 2023 om een zo goed mogelijk aanbod te bieden op ESNS.

ESNS vindt – volledig online – plaats van 19 – 22 januari 2022. Tickets voor de digitale conferentie van ESNS 2022 zijn verkrijgbaar voor € 99,- via www.esns.nl/tickets. Het showcasefestival is gratis online te volgen, met sessies opgenomen door de NTR in samenwerking met NPO 3FM, voor uitzending op NPO 3, NPO 3FM en het digitale festivalplatform gehost door VPRO 3VOOR12.

Over ESNS
ESNS is een non-profit showcasefestival voor uitsluitend Europese artiesten met een internationale muziekconferentie met panels, keynotes, interviews en bijeenkomsten over de nieuwste ontwikkelingen in de Europese en internationale muziekindustrie. De missie van ESNS is het stimuleren en bevorderen van de verbinding en circulatie van Europese muziek en Europese artiesten een effectieve springplank te bieden naar internationaal succes. Tijdens het vierdaagse showcasefestival krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan een internationaal publiek van muziekliefhebbers en professionals. Op de donderdag wordt de muziekprijs voor opkomende Europese artiesten uitgereikt met de Music Moves Europe Awards. Op zaterdag is Noorderslag de graadmeter voor Nederlandse muziek, met de uitreiking van de Popprijs, Pop Media Prijs en de IJzeren Podiumdieren.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

muzikaal erfgoed behouden met o.a. vernon chatlein

Verslag inJazz panel: muzikaal erfgoed behouden

ESNS kondigt eerste 38 namen aan voor 2024