Nieuws

Genomineerden Buma Awards Music in Media zijn bekend

De genomineerden voor de Buma Awards Music in Media 2020 zijn bekend. Aan de hand van acht verschillende categorieën heeft de 25-koppige jury gekeken naar de beste muziek voor film, televisie, radio, documentaire en reclame. In elke categorie zijn drie nominaties genoemd. Bovendien wordt een nieuw talent in de schijnwerpers gezet met de toekenning van Buma Music in Motion New Talent Award. Alle winnaars worden op dinsdag 19 mei bekendgemaakt.

De Buma Awards Music in Media worden traditiegetrouw uitgereikt tijdens het jaarlijkse Buma Music in Motion in de Tolhuistuin in Amsterdam. Als gevolg van de Corona-crisis vindt dat evenement van Buma Cultuur dit jaar niet plaats. Dat heeft de jury er echter niet van weerhouden om op zoek te gaan naar de succesvolste componisten van muziek in media. Twee categorieën, Beste Originele Compositie in Reclame en Beste Sync in Reclame, worden in samenwerking met vakblad Adformatie gepresenteerd. Hierbij zijn bijvoorbeeld Sizzer & DeWolff genomineerd met Live Like You voor Skoda. Dit nummer is onlangs ook op single verschenen. In de categorie Sync in Reclame is onder meer Afrojack (Nick van de Wall) genomineerd voor zijn aandeel in Run the World (Girls) voor de campagne Girls Invest van DNB.

Het nummer Zing – Vecht – Huil – Bid – Lach – Werk en Bewonder van Ramses Shaffy, dat onlangs nog door een groot aantal radiostations ter ere van 75 jaar Bevrijding werd gedraaid, is in een uitvoering van Maaike Ouboter terug te vinden in de categorie Beste Sync (in Televisie, Film, Online). Dit werd gebruikt als promo voor de serie Our Planet van Netflix.

Bekijk alle genomineerden van de Buma Awards Music in Media Categories op de website van Buma Music in Motion.

De genomineerde muziekcomponisten en producenten zijn door een deskundige 25-koppige jury geselecteerd, bestaande uit onder andere componist Bob Zimmerman, Buma Oeuvre Award Multimedia-winnaar Stephen Emmer, filmproducent Kaja Wolffers, acteur en regisseur Jon Karthaus, NRC-journaliste Joyce Roodnat, hoofdredacteur van Adformatie Susanne van Nierop, en de BMIM New Talent winnaar van vorig jaar, Gijs Knol. De complete lijst juryleden is te vinden op de BMIM website.

Foto: de winnaars van de Buma Awards Music in Media 2019


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma MIMA's beeldjes

Inschrijvingen voor Music in Media Awards 2024 open

Annie M.G. Schmidtprijs geschaald - uitreiking toegankelijk

Uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs in 2024 toegankelijk