Nieuws

InJazz kondigt showcaseavonden aan voor juni en november 2021

Save the dates! Op woensdag 23 juni en donderdag 24 juni 2021, en op woensdag 3 november en donderdag 4 november 2021, zal inJazz optredens streamen van 16 frisse en gretige bands en projecten uit Nederland.

Tijdens de coronapandemie maken Nederlandse muzikanten nog steeds geweldige nieuwe muziek – misschien wel meer dan ooit. Muziek die bedoeld is om gehoord en genoten te worden door zowel publiek als programmeurs! Des te meer reden voor inJazz en Buma om te blijven promoten en verbinden. Als Nederlands belangrijkste netwerkevenement voor componisten en musici in de jazzmuziek en aanverwante genres, zal inJazz 2021 zich richten op een krachtig showcaseprogramma.

Op woensdag 23 juni en donderdag 24 juni, en op woensdag 3 november en donderdag 4 november, zullen in totaal 16 zorgvuldig geselecteerde bands en projecten worden gepresenteerd door middel van optredens die binnenkort worden opgenomen op de podia van de befaamde jazzpodia BIMHUIS (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht), LantarenVenster (Rotterdam) en Paradox (Tilburg).

Rondom deze showcasepakketten zal inJazz samen met Dutch Performing Arts effectieve manieren bieden om de betreffende acts in contact te brengen met promotors en andere muziekprofessionals van over de hele wereld. Via onze nieuwsbrief en social media kanalen houden we het grote publiek op de hoogte van de stappen die wij, en de artiesten met ons, zullen zetten.

Eerste inJazz acts voor 2021: Alexander en Tijn Wybenga AM.OK
Deze week heeft inJazz de eerste en tweede act bekendgemaakt die in 2021 ondersteund zullen worden: Alexander en Tijn Wybenga AM.OK. De overige namen volgen in de loop van mei.

Pianist, componist, arrangeur en producer Alexander van Popta groeide op rond de platencollectie van zijn ouders. Hij studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium en kreeg in New York les van Aaron Parks. Als musical director van het Re:Freshed Orchestra en als sideman van o.a. Gregory Porter en Benjamin Herman trad hij over de hele wereld op. Met zijn band Alexander nam hij in 2020 het album Methods To Madness op. Een tweede album wordt in de herfst van dit jaar verwacht.

Geïnspireerd door de aanpak van hiphoplegende J Dilla, componeert Tijn Wybenga door het samplen, stretchen, verknippen en transformeren van speciaal door hem opgenomen solostukken. Talentontwikkelingsplatform BIMHUIS Productions omarmde Tijns visie en liet hem zijn muzikale droom verwezenlijken: het formeren van een veertienkoppige band genaamd AM.OK, vol bekende namen uit de Nederlandse jazzscene, met blazers, ritmesectie en strijkkwartet, die zijn muziek live voor het voetlicht brengt.

inJazz, een initiatief van Buma, wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Dutch Performing Arts, LantarenVenster, BIMHUIS, TivoliVredenburg en Paradox.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma MIMA's beeldjes

Inschrijvingen voor Music in Media Awards 2024 open

Annie M.G. Schmidtprijs geschaald - uitreiking toegankelijk

Uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs in 2024 toegankelijk