Nieuws

Inschrijving voor de 30e Annie M.G. Schmidtprijs geopend

De Annie M.G. Schmidtprijs, de prijs voor het beste theaterlied, wordt in 2022 voor de 30e keer uitgereikt aan een tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest. Deze prijs, een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival, wordt sinds 1991 uitgereikt. In aanloop naar de uitreiking worden jaarlijks zes liedjes genomineerd.

Vanaf vandaag is de inschrijving geopend. Inschrijven is mogelijk tot 14 december 2021 via www.akf.nl.

De uitreiking vindt 27 maart 2022 plaats in Theater Bellevue in Amsterdam. Afgelopen jaar won muzikale cabaretduo Yentl en de Boer met hun lied ‘Het is begonnen’. Eerdere winnaars zijn onder meer Alex Klaasen, Jan Beuving, Wende, Kiki Schippers, Brigitte Kaandorp, Theo Nijland en Jeroen van Merwijk.

Nieuwe juryvoorzitter
Na 10 jaar voorzitterschap draagt Jaques Klöters het stokje over aan Jurrian van Dongen. Het AKF roemt zijn vakkennis en dankt hem voor zijn bevlogenheid en het adequaat leiden van de jury.

De nieuwe voorzitter Jurrian van Dongen, script- en liedauteur, regisseur, radiopresentator en zelf oud winnaar over de Annie M.G. Schmidtprijs: “Het is de beste samenvatting van de Nederlandse liedcultuur die je kan voorstellen. Ik vind het lied eigenlijk de allerhoogste, allermooiste en bijzonderste kunstvorm.”


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

muzikaal erfgoed behouden met o.a. vernon chatlein

Verslag inJazz panel: muzikaal erfgoed behouden

ESNS kondigt eerste 38 namen aan voor 2024