Buma Awards
Nieuws

Inzending Buma Music in Media Awards 2022 geopend

Vanaf vandaag, 20 december 2021, is het mogelijk om mediamuziek uit 2021 in te sturen voor de Buma Music in Media Awards 2022. Met de Buma Music in Media Awards bekroont Buma Music in Motion de beste muziek van het afgelopen jaar in film, televisie, radio, documentaire, reclame, podcasts en andere media. Adverteerders, bureaus, componisten, muzikanten, uitgevers, producers en regisseurs kunnen vanaf vandaag hun werk uit 2021 insturen om hierop kans te maken.

De Buma Music in Media Awards worden in 2022 voor de vijfde keer uitgereikt. Als onderdeel van Buma Music in Motion zijn het dé prijzen voor het creatieve gebruik van muziek in media. Onder de winnaars van vorig jaar zijn onder meer HAEVN (Beste Sync in Reclame), Snelle (Beste Originele Compositie in Reclame), Rutger Reinders (Beste Originele Compositie in Televisieseries) en Thijs de Vlieger en Lavinia Meijer (Beste Originele Compositie in Experience) te vinden.
Door het onderscheidend en beeldend vermogen van muziek is er aan bijna elke mediaproductie wel een componist of muzikant verbonden. Om deze belangrijke rol in films, games, reclames, trailers, documentaires, podcasts en televisieseries te onderstrepen kan men zich vanaf vandaag inschrijven voor een Award. De inschrijvingsperiode loopt tot en met maandag 24 januari 2022 23:59 uur.

Er zijn twaalf categorieën, waarbij de categorie Beste Originele Compositie in Trailers jaarlijks wordt afgewisseld met de categorie Beste Originele Compositie in Videogames en VR (die in 2021 is uitgereikt). Daarnaast wordt de BMIM New Talent Award uitgereikt aan het grootste talent van het afgelopen jaar. De categorieën zijn:

 1. Beste Originele Compositie in Film
 2. Beste Originele Compositie in Korte Film
 3. Beste Originele Compositie in Documentaire
 4. Beste Originele Compositie in Televisieseries
 5. Beste Originele Compositie in Reclame
 6. Beste Sync in Reclame
 7. Beste Originele Compositie in Trailers
 8. Beste Sync (in Televisie, Trailers, Film, Videogames)
 9. Beste Podcast- en Radiovormgeving
 10. Beste Originele Compositie in Podcasts
 11. Beste Televisievormgeving
 12. Beste Originele Compositie Experience
 13. Buma Music in Motion New Talent Award

Nederlandse componisten en muzikanten die in opdracht componeren en aan de voorwaarden voldoen worden vanaf nu aangemoedigd hun beste werken uit 2021 in te zenden via de online inschrijfformulieren om kans te maken op een Buma Award. De inzendingen dienen uiterlijk op 24 januari 2022 binnen te zijn. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een speciale uitreiking in de derde week van april 2022. Een jury van professionals uit verschillende vakgebieden in media zal de winnaars kiezen.

Over Buma Music in Motion
Buma Music in Motion (BMIM) is een initiatief van Buma Cultuur en zet zich in voor het belang van muziek in media. Buma Music in Motion gelooft dat muziek (in bijv. films, documentaires, reclames, games etc.) onmisbaar is. Door BMIM worden mediacomponisten verbonden aan (internationale) makers en opdrachtgevers, via verschillende activiteiten, waaronder een jaarlijkse awardshow, diverse (online) sessies, handelsmissies, masterclasses, samenwerkingen met (film)festivals en partners, en meer.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma Music in Media Awards 2024 header

Dit zijn de winnaars van Music in Media Awards 2024

Herman van Veen Buma Kindermuziekprijs 2024

Herman van Veen wint Buma Kindermuziekprijs 2024