Nieuws

Inzendingen Buma Music in Media Awards 2021 geopend

Door de jaren heen zijn er steeds weer reclames, films, games en televisieseries die opvallen door hun gebruik van muziek. Door het onderscheidend en beeldend vermogen van muziek is er aan bijna elke mediaproductie wel een componist of muzikant verbonden. Om deze belangrijke rol in films, games, reclames, trailers, documentaires, podcasts en televisieseries te onderstrepen reikt Buma Music in Motion elk jaar de Buma Awards Music in Media Categories uit. Adverteerders, bureaus, componisten, muzikanten, producers en regisseurs kunnen zich vanaf vandaag inschrijven om hierop kans te maken.

Vorig jaar werden er in negen categorieën Awards uitgedeeld. Dit jaar wordt dat aantal uitgebreid naar twaalf, waarin de Buma Award Beste Originele Compositie in Videogames en VR en de Buma Award Beste Originele Compositie Experience nieuw zijn. Maartje Glas, General Manager Buma Music in Motion: “Muziek is een groot onderdeel van de game-ervaring en speelt daardoor een prominente rol in het creatieve proces van videogames. Ook zien we dat steeds meer musea, installaties en audiotours muziek een uniek onderdeel van hun ervaring maken. Voor onze achterban van componisten en muzikanten betekent dat indirect dat zij meer kansen krijgen. Dat verdient erkenning.”

Naast de nieuwe categorieën zijn de twaalf categorieën voor de Buma Music in Media Awards dit jaar als volgt:

Buma Award Beste Originele Compositie in Film
Buma Award Beste Originele Compositie in Korte Film
Buma Award Beste Originele Compositie in Documentaire
Buma Award Beste Originele Compositie in Televisieseries
Buma Award Beste Originele Compositie in Reclame
Buma Award Beste Sync in Reclame
Buma Award Beste Originele Compositie in Videogames en VR
Buma Award Beste Sync (in Televisie, Trailers, Film, Videogames)
Buma Award Beste Podcast- en Radiovormgeving
Buma Award Beste Televisievormgeving
Buma Award Beste Originele Compositie Experience
BMIM New Talent Award

Nederlandse componisten en muzikanten die in opdracht componeren en aan de voorwaarden voldoen worden vanaf nu aangemoedigd hun beste werken uit 2020 in te zenden via de onderstaande links om kans te maken op een Buma Award. De inzendingen dienen uiterlijk op 1 februari 2021 binnen te zijn.
De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een speciale uitreiking op 20 mei 2021. Een jury van professionals uit verschillende vakgebieden zal de winnaars kiezen.

Over Buma Music in Motion
Buma Music in Motion organiseerde de afgelopen jaren haar eigen evenement en is sinds dit jaar ook als online platform actief. Naast dit platform en evenement is Buma Music in Motion onder de noemer BMIM Connects ook aanwezig op partnerfestivals als Musexpo, Cannes Lions, IFFR en het Nederlands Film Festival. Met BMIM Connects onderstreept Buma Music in Motion haar rol als netwerkmiddelpunt op het gebied van muziekgebruik in media.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop