Nieuws

Martijn Schimmer wint Buma Award Filmmuziek met De Beentjes van Sint Hildegard

Martijn Schimmer heeft de Buma Award Filmmuziek over het jaar 2020 gewonnen met zijn muziek voor de hitfilm De Beentjes van Sint Hildegard. Martijn kreeg afgelopen woensdag 24 november het beeldje uit handen van Buma Cultuur directeur Frank Helmink tijdens de Digital Sync Mission van Buma Music in Motion, het platform voor het innovatieve gebruik van muziek in media.

De Buma Award Filmmuziek wordt jaarlijks uitgereikt aan de componist van de meest succesvolle Nederlandse film. Normaal gesproken vindt de uitreiking jaarlijks plaats tijdens de Buma Awards, maar door de door de overheid afgekondigde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kon de reguliere editie in maart 2021 geen doorgang vinden. Er vond een afgeslankte editie van de Buma Awards plaats in september 2021. Daarnaast zijn enkele categorieën verplaatst naar andere gelegenheden. Zo ontving componist Toek Numan de Buma Classical Award tijdens New Music Conference 2021 en kreeg componist Martijn Schimmer de Buma Award Filmmuziek tijdens de tweede Digital Sync Mission van 2021, georganiseerd door Buma Music in Motion en Dutch Music Export.

Martijn Schimmer ontving de Buma Award Filmmuziek 2020 voor zijn muziek voor de film De Beentjes van Sint Hildegard van regisseur Johan Nijenhuis. De film was een idee van cabaretier Herman Finkers, die ook de hoofdrol vertolkte. Ondanks de beperkingen in het coronajaar 2020, waarbij bioscopen enkele maanden gesloten zijn geweest, trok de film ruim 700.000 bioscoopbezoekers en werd daarmee de best bezochte Nederlandse film van het jaar 2020. De muziek van Martijn Schimmer voor De Beentjes van Sint Hildegard is hier te beluisteren op Spotify.

De uitreiking vond plaats tijdens de tweede Digital Sync Mission van 2021. De Sync Mission, een initiatief en productie van Buma Music in Motion en Dutch Music Export, is een jaarlijks terugkerend evenement dat normaal gesproken plaatsvindt in het focusland. Afgelopen jaar vonden er twee digitale edities plaats, met de focus op Europa en het Verenigd Koninkrijk, waarbij de Nederlandse deelnemers fysiek aanwezig waren en de internationale sprekers via schermen tot de bezoekers kwamen. De Sync Missions hebben als doel om mediamuziekprofessionals te inspireren en te ondersteunen bij het uitbreiden van hun internationale afzetmarkt. Voor het voorjaar van 2022 staat vooralsnog een fysieke Sync Mission naar Los Angeles gepland. Meer informatie via de kanalen van Buma Music in Motion en Dutch Music Export.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma MIMA's beeldjes

Inschrijvingen voor Music in Media Awards 2024 open

Annie M.G. Schmidtprijs geschaald - uitreiking toegankelijk

Uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs in 2024 toegankelijk