Nieuws

Meeste nominaties Buma NL Award voor Mart Hoogkamer en Donnie

Mart Hoogkamer en Donnie zijn met respectievelijk vier en drie nominaties de grote kanshebbers voor de Buma NL Awards 2022. Gezamenlijk zijn de twee zangers genomineerd in de categorie Meest Succesvolle Single en Meest Succesvolle Kroeghit met het nummer ‘Bieber van de kroeg’. Mart Hoogkamer is met zijn hit ‘Ik ga zwemmen’ genomineerd in de categorie Meest Succesvolle Single en Meest Succesvolle Feesthit. Naast de artiesten worden ook de verantwoordelijke componisten en tekstschrijvers geëerd met een Buma NL Award. De uiteindelijke winnaars worden op maandag 10 oktober 2022 tijdens Buma NL in TivoliVredenburg bekendgemaakt.

Focus op Hollandse genre

In tegenstelling tot de eerdere recente edities van Buma NL ligt de focus dit jaar volledig op het Hollandse genre. Dat geldt ook voor de uitreiking van de Buma NL Awards, waarmee het evenement terugkeert naar de basis waarmee het dertien jaar geleden begon. Naast de reguliere Buma NL Awards worden 10 oktober 2022 verschillende aanvullende onderscheidingen uitgereikt.

Zo is er een door Sena mogelijk gemaakte prijs voor het Grootste Talent van het afgelopen jaar en wordt een producer geëerd in de categorie Beste Producer. Nieuw is de Buma NL Award in de categorie Beste Live Show. De Industry Award wordt dit jaar opnieuw uitgereikt aan een persoon die gedurende een langere periode een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Hollandse muziekcultuur. De oeuvreprijs Hollandse Meester is bestemd voor een componist/tekstschrijver met een respectabele staat van dienst.

In de categorie Meest Succesvolle Feestacts zijn er geen nominaties en gaat Snollebollekes met de prijs aan de haal. De lijst van genomineerde artiesten voor de reguliere awards laat naast Mart Hoogkamer en Donnie nog meer bekende namen zien zoals Django Wagner (Meest Succesvolle Album), René Froger (Meest Succesvolle Single met Donnie), Stef Ekkel (Grootste Feesthit), en Kris Kros Amsterdam & Antoon & Sigourney K (Grootste Kroeghit). Zodra de winnaars in de rubrieken Meest Succesvolle Single, Grootste Kroeghit en Grootste Feesthit bekend zijn, worden ook de namen van de betrokken componisten en tekstschrijvers aangekondigd. Ook zij ontvangen als ‘de makers’ van de winnende liedjes een Buma NL Award.

Genomineerden

Het overzicht van alle genomineerden in alle categorieën ziet er als volgt uit:

 • Meest Succesvolle Album
  Rein Mercha – Door Liefde Geraakt
  Django Wagner – Heerlijke Zwoele Nacht
  Robert Pater – Heel Mijn Hart
 • Meest Succesvolle Single
  Donnie & Mart Hoogkamer – Bieber Van De Kroeg
  Mart Hoogkamer – Ik Ga Zwemmen
  Donnie feat. René Froger – Bon Gepakt
 • Grootste Feesthit i.s.m. Xenox
  Mart Hoogkamer – Ik Ga Zwemmen
  Stef Ekkel – Jammer Dan
  Jan Biggel – Ons Moeder Zeej Nog
 • Grootste Kroeghit i.s.m. Xenox
  Kris Kross Amsterdam, Antoon & Sigourney K – Vluchtstrook
  Donnie & Mart Hoogkamer – Bieber Van De Kroeg
  Flemming – Amsterdam
 • Grootste Talent
  Robert van Hemert
  Senna
  Ammar

Over Buma NL Awards

De Buma NL Award is de belangrijkste onderscheiding binnen de Nederlandstalige muziekcultuur die dit jaar voor de dertiende keer worden uitgereikt. De nominaties voor de Buma NL Awards worden bepaald op basis van de verkoop-, download- en streaminggegevens.

Over Buma NL

Buma NL is hét platform voor professionals die actief zijn in de wereld van de Nederlandstalige muziek. Een jaarlijks terugkerend evenement met interactieve panels, discussies, masterclasses en de Buma NL Awards. Buma NL is een initiatief van Buma Cultuur en BumaStemra.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop