Nieuws

Meld je aan voor de masterclasses van Buma Music Academy

Wat is Buma Music Academy?

Buma Music Academy is het muziekonderwijsproject van Buma Cultuur. Het doel van Buma Music Academy is muziek in het voortgezet onderwijs de plek en aandacht te geven die het verdient. Met onder andere inspiratiepakketten en workshops biedt Buma Music Academy actueel en vernieuwend onderwijsmateriaal aan dat naadloos aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Naast het uitgebreide lesmateriaal voor het hele schooljaar, staat de maand maart in het teken van masterclasses op scholen.

Maart is de masterclassmaand

Als leerling op het voortgezet onderwijs kan er van alles door je heen gaan. Bijvoorbeeld het gevoel van prestatiedruk en je wel of niet ergens thuis voelen. Muziek kan hierbij helpen. Denk aan het uiten van je gevoelens, je gehoord voelen en verbinding maken met mede-leerlingen. Daarom gaan in maart artiesten langs scholen die lid zijn van Buma Music Academy om masterclasses te geven. LAKSHMI gaf op het Koning Willen 2 College in Tilburg een songwriter-masterclass en Caza gaf op de Terra in Meppel een interactieve workshop over de geschiedenis van hiphop, dancehall en reggae. Ook leerde hij de leerlingen raplyrics schrijven. De masterclasses zorgden voor openheid waarbij de leerlingen zonder schaamte en vol lef zichzelf lieten zien.

Ook interesse in een masterclass op jouw school? Lees dan hier meer over de masterclassmaand.

Aanmelden voor Buma Music Academy

Geloof je ook in de kracht van muziek en ben je leraar/lerares binnen het voortgezet onderwijs voor de vakken CKV of muziek? Meld je dan aan voor Buma Music Academy. Als lid van Buma Music Academy maak je in jouw lessen gebruik van inspiratiepakketten, lesmateriaal, workshops. Ook is er eventuele nascholing beschikbaar. De inspiratiepakketten zijn sinds het 22-23 schooljaar nieuw en zorgen voor co-creatie. Leerlingen werken namelijk direct aan opdrachten van artiesten zoals Froukje en WIES! Het lesmateriaal bestaat uit 50 kant-en-klare lessen over 7 thema’s. De workshops gaan onder andere over muziekinstrumenten. Meer informatie over het uitgebreide onderwijsmateriaal vind je op Buma Music Academy.

Meer informatie over Buma Music Academy

Liever eerst een kijkje in de wereld van Buma Music Academy? Bekijk dan onderstaande video of download het proefpakket.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend