Nieuws

Nieuwe prijs: de Buma Samen Muziek Maken-prijs

Op maandag 3 april worden in het Willem Wilminktheater in Enschede prijzen uitgereikt op het gebied van kindermuziek. Dit jaar heeft Buma Cultuur daar nog een nieuwe prijs aan toegevoegd: de Buma Samen Muziek Maken-prijs.

De Buma Samen Muziek Maken-prijs

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur, legt uit: “Met deze prijs wil Buma Cultuur makers van kindermuziek, componisten, tekstdichters en uitvoerenden inspireren en aanmoedigen te blijven doen wat ze doen: kinderen samenbrengen en al op jonge leeftijd inspireren tot het gezamenlijk maken en genieten van muziek.”

Laat mensen samen muziek maken of van muziek genieten; iets dat meer verbindt dan dat bestaat niet.

De Buma Samen Muziek Maken-prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt. Hij bestaat uit een beeldje en een budget van 1.500 euro om met een (gerenommeerde) componist/tekstdichter samen een lied te schrijven.

De Buma Kindermuziekprijs

Naast deze prijs komt er een tweede winnaar voor de Buma Kindermuziekprijs, die vorig jaar voor het eerst werd uitgereikt. Toen ging deze oeuvreprijs naar Dirk Scheele. Zijn opvolger wordt ook op 3 april in het zonnetje gezet. Tot slot vindt dan ook de uitreiking plaats van de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied.

Uitreikingen in Enschede

Alle prijzen worden uitgereikt op maandag 3 april tijdens een feestelijke dinershow en diverse live-optredens in het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Foto: Dirk Scheele, winnaar Buma Kindermuziekprijs 2022

Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend