Nieuws

Tineke van Dijk Muziekdocent van het Jaar 2022

Tineke van Dijk is de Muziekdocent van het Jaar 2022. Zij is muziekdocent aan het Ichtus College in Veenendaal. Dat werd bekendgemaakt door Petra Smit die in 2019 tot Muziekdocent van het Jaar werd uitgeroepen. Tineke van Dijk liet de andere zeven genomineerden daarmee achter zich.

Shortlist met 8 genomineerden

In de afgelopen periode zijn vele honderden stemmen met motivatie uitgebracht. Op basis daarvan ontstond een shortlist met acht genomineerden. Deze zijn allemaal muziekdocenten die op hun school dagelijks het verschil maken voor hun leerlingen. De jury was van Tineke van Dijk bijzonder onder de indruk. Zelfs binnen dit ijzersterke veld van genomineerden sprong zij er bovenuit.

De jury heeft bij Tineke van Dijk de volgende zaken geconstateerd:

  • Ze krijgt indrukwekkende dingen voor elkaar met de leerlingen en is in staat om de brede inhoud van het vak met plezier over te brengen op de leerlingen. Zij schakelt moeiteloos tussen verschillende genres en is in staat goed muziekonderwijs en leuk muziekonderwijs helemaal samen te laten komen.
  • Tineke heeft bovendien een positieve houding: niet denkend in belemmeringen, maar juist in mogelijkheden: met creativiteit en ambitie weet ze overal iets van te maken.
  • Daarnaast heeft ze een flinke dosis humor, is enthousiast en bevlogen. Het lukt om op een eigentijdse manier leerlingen te bereiken, te enthousiasmeren, naar een hoger level te brengen en de passie en liefde voor het vak op hen over te brengen. Zij ís er echt voor de leerlingen.
  • De muziekdocent van het jaar 2022 verbindt door de universele taal van muziekonderwijs vloeiend te spreken.

Over Muziekdocent van het Jaar

De verkiezing van de Muziekdocent van het Jaar is ontwikkeld door Buma Music Academy, een initiatief van Buma Cultuur om muziekonderwijs op scholen terug te brengen en te moderniseren. De verkiezing kon in 2020 en 2021 geen doorgang vinden vanwege de maatregelen rondom het coronavirus.

“Er was een overweldigend aantal aanmeldingen en dat resulteerde al in maar liefst acht nominaties, maar er kan uiteindelijk maar één met de eer gaan strijken. Die eretitel komt Tineke echt toe. Zij onderscheidt zich in haar aanpak en wij zien in haar dan ook de ideale ambassadeur voor goed muziekonderwijs in Nederland.”

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur

Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Jop Ostendorf is Muziekdocent van het Jaar 2023!

Dit zijn de genomineerden voor Muziekdocent van het Jaar

De allereerste KinderComponist des Vaderlands: Lize Bastiaens (11)