Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar boven

Events

Componist des Vaderlands Componist des Vaderlands

Op 30, mei 2012

Componist des Vaderlands

Aan het begin van 2014 is Buma gestart met het initiatief om een Componist des Vaderlands te zoeken. Deze persoon moest niet alleen een zeer goede componist zijn, maar ook een ambassadeur zijn van de Nederlandse klassieke muziek van nu.
Iemand die geworteld is in het creatieve en hoogstpersoonlijke ambacht van componeren, maar die tegelijkertijd voortdurend het algemene muzikale belang in het oog houdt, het gehele Nederlandse klassieke muziekleven: van componisten en uitvoerende musici tot theaterdirecteuren en publiek. Van platenmaatschappijen tot radio en tv. Van muziekleraren tot politici.

De Componist des Vaderlands zal de komende jaren veelvuldig van zich laten horen, onder andere in composities die aansluiten bij nationale gebeurtenissen, herdenkingen en andere speciale gelegenheden. Maar nog vaker door zich te mengen in het nationale debat over klassieke muziek in Nederland. Wat betekent klassieke muziek in het Nederland van nu? Hoe brengen we volgende generaties en nieuwe bevolkingsgroepen ermee in contact? Hoe ontdekken we nieuwe componisten en hoe helpen we ze verder met hun carrière?

De Componist des Vaderlands gaat volop het land door om te componeren, te vertellen, inleidingen, interviews en optredens te geven, en de samenwerking aan te gaan met zalen, ensembles, orkesten en festivals door het hele land. Hou de agenda in de gaten voor actuele optredens.

De Componist des Vaderlands is een initiatief van Buma in samenwerking met Lustr, 24classics en TivoliVredenburg.