Nieuws

‘Afscheid’ van Volumia! meest gedraaide lied over de liefde van Nederlandse bodem

‘Afscheid’ van Volumia! was vorig jaar het meest gedraaide liefdesliedje van eigen bodem op de Nederlandse radio. Dit blijkt uit cijfers van Buma. De Nederlandstalige single werd geschreven door Xander de Buisonjé en scoorde er in 1998 een top 5-hit mee. In 2011 deed Glennis Grace een cover van het nummer in het tv-programma Beste Zangers en scoorde daar ook een gigantische hit mee. Volumia! staat met ‘Hou Me Vast’ ook op nummer twee in de top 10 meest gedraaide liedjes over de liefde van eigen bodem. Het nummer ‘Alles is Liefde’ van Bløf maakt de top drie compleet.

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur: “Dit soort overzichten geeft de burger weer moed. In Nederland luisteren meer en meer mensen naar muziek van eigen bodem. Ook op dit soort speciale momenten.”

De top tien meest gedraaide Nederlandse liedjes over de liefde op de Nederlandse radio van vorig jaar:

  1. Afscheid – Volumia!
  2. Hou Me Vast – Volumia!
  3. Alles Is Liefde – Bløf
  4. Duurt Te Lang – Davina Michelle
  5. Ik Leef Niet Meer Voor Jou – Marco Borsato
  6. IJskoud – Nielson
  7. Stil In Mij – Van Dik Hout
  8. Mag Ik Dan Bij Jou – Claudia de Breij
  9. Als Het Avond Is – Suzan & Freek
  10. Blijf Bij Mij – Ronnie Flex feat. Maan

Buma Awards
Op maandag 9 maart worden de Buma Awards uitgereikt. Tijdens deze avond komen alle Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers samen en worden de meest succesvolle mensen achter de hits van afgelopen jaar onderscheiden. Daarnaast worden onder meer de Buma Gouden Harp, de Lennaert Nijgh Prijs en de Lifetime Achievement Award uitgereikt. De Buma Awards is dan ook hét moment van het jaar waarop het schrijftalent van Nederland in de spotlights wordt gezet. De presentatie van de gala-avond is dit jaar in handen van radio-dj Fernando Halman.

Foto: Liselore Chevalier


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Jop Ostendorf is Muziekdocent van het Jaar 2023!

Dit zijn de genomineerden voor Muziekdocent van het Jaar

De allereerste KinderComponist des Vaderlands: Lize Bastiaens (11)