Nieuws

Ambassadeur van Muziekdocent van het Jaar-verkiezing: zanger Claude

Wie kan beter de ambassadeur van Muziekdocent van het Jaar-verkiezing zijn dan de populaire zanger Claude? In 2022 won hij de talentenjacht ARE YOU NEXT? (XITE en Cloud 9 Music). Een jaar later brak hij alle records met zijn debuutsingle ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’. Met deze rol als ambassadeur erkent hij het belang van muziekonderwijs op middelbare scholen.

Zanger Claude

Claude stapt in de schoenen van zijn voorgangers Duncan Laurence en MEAU die vóór hem hebben meegewerkt aan de uitreiking van de Muziekdocent van het Jaar. En met een goede reden. Zijn hit ‘Ladada (Mon Dernier Mot)‘ was de meest geshazamde track in Nederland, bereikte een platina status en stond wekenlang bovenaan in de Spotify Top 50 en de Top 40. De vier grootste radiostations noemde de opvolger ‘Layla‘ tot belangrijkste track van de week. Ook behaalde hij verschillende prijzen:

  • Top 40 Award winnaar in de categorie ‘Beste Nieuwkomer (Nationaal)’
  • Edison nominatie in de categorie ‘Nieuwkomer’
  • 3FM Awards 2 nominaties, waarvan hij ‘Beste Nieuwkomer’ won
  • Uitgeroepen tot 3FM Talent

Zelf zegt Claude dit over zijn nieuwe rol:

“Superleuk en trots dat ik dit jaar de Ambassadeur van de Muziekdocent van het Jaar mag zijn. Ik vind het belangrijk dat er aandacht voor muziek op scholen is, ik heb zelf altijd met veel plezier muziek gemaakt op school!”

Claude, zanger en ambassadeur Muziekdocent van het Jaar-verkiezing

Muziekdocent van het Jaar

Dit jaar (2024) wordt de onderscheiding Muziekdocent van het Jaar voor de vierde keer uitgereikt. In 2023 won Jop Ostendorf de onderscheiding, in 2022 mocht Tineke van Dijk zichzelf Muziekdocent van het Jaar noemen. De prijs gaat naar een muziekdocent die lesgeeft op een middelbare school, waar collega’s en leerlingen op hebben gestemd om diegene als Muziekdocent van het Jaar aan te wijzen. Met deze onderscheiding willen Buma Cultuur, Buma Music Academy en VLS (vakbond voor muziekdocenten) extra aandacht vragen voor het belang van muziekeducatie op middelbare scholen. Na de stemmen kiest een vakjury een uiteindelijke winnaar. Claude maakt dit jaar de winnaar bekend en overhandigt diegene de award met een cheque ter waarde van 500,- euro. Frank Helmink, directeur Buma Cultuur, is verheugd met de toezegging van Claude.

“We willen jonge mensen inspireren door met Buma Music Academy aansprekend muziekonderwijs op middelbare scholen laagdrempelig te faciliteren. De artiest Claude is wat ons betreft een sprekend voorbeeld hoe jong talent met de juiste stimulans tot ontwikkeling kan komen en succes kan hebben. Claude spreekt tot de verbeelding van een jonge doelgroep, niet alleen vanwege het gigantische succes, maar ook door zijn persoonlijkheid en de manier waarop hij omgaat met zijn muzikaliteit en talent. Zijn veelal jonge fans vormen een doelgroep die het verdient om gedegen muziekonderwijs te krijgen. Omdat muziekonderwijs op vele manieren bijdraagt aan de ontwikkeling van jonge mensen. Muziekdocenten spelen hierin een cruciale rol. Vandaar dat we jaarlijks een muziekdocent die zich op een bijzondere manier inzet voor inspirerend muziekonderwijs met een bijzondere onderscheiding willen eren.”

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur

Lees meer over de onderscheiding op Muziekdocentvanhetjaar.nl.

Foto door Kim de Hoop


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

inJazz festival en conferentie programma 2024

Gratis jazzfestival inJazz van 26 t/m 28 juni in Amsterdam en Rotterdam

Stiekem van Maan ft Goldband prijkt bovenaan Buma Awards Top 20 Nationaal