Nieuws

BMIM presenteert Q&A met Kyle Dixon, componist van Stranger Things, en Someone (Tessa Rose Jackson)

Stranger Things is een van de succesvolste Netflix Original-series. Met het vierde seizoen in aantocht lijkt de koorts om terug te keren naar Hawkins, Indiana, steeds groter te worden. De serie staat bekend om zijn mysterie en spanning, maar ook om de look en feel van de jaren ‘80. De typische sound van componist Kyle Dixon ligt daaraan ten grondslag. Op 27 mei biedt Buma Music in Motion een exclusieve Q&A aan, waarin de Nederlandse artiest en componist Tessa Rose Jackson (Someone) de kans krijgt om een uitstapje te maken naar zijn belevingswereld.

Er zijn in de film- en televisiewereld muzikale thema’s die het beeld ontstijgen. Deze werken hebben een ding met elkaar gemeen; ze hebben de kracht om een tijdperk, inclusief esthetiek, te omvatten. De Texaanse muzikant Kyle Dixon heeft, samen met Michael Stein, muziek gecreëerd dat synoniem is voor het fictieve bovennatuurlijke stadje. Ze verkennen daarbij het volledige potentieel van rekken vol synthesizers en drumcomputers. In slechts een paar jaar is hun sound ver voorbij de jaren ‘80 in Indiana gegroeid: de muziek zorgt voor een natuurlijk evenwicht in de serie. In de Q&A zal Tessa Rose Jackson, componist, songwriter, producer en artiest, met hem in gesprek gaan.

Stranger Synthesizer Things
Hoewel Dixon en Stein bekendheid verwierven met het componeren van muziek voor een serie die uitgroeide tot een cultureel fenomeen, zijn beeld en setting voor hen altijd het middelpunt van hun werk. Ze experimenteren graag met het vastleggen van tijd en ruimte. Zo maakten ze opnames in tunnels of bovenop watertorens, waarbij ze batterij-aangedreven modulaire setups en veldopname-apparatuur hadden meegenomen naar de plaatsen die de Stranger Things kids zouden bezoeken op hun fiets.

Een ontmoeting tussen een synthesizer nerd en synthesizer meester
Als zelfverklaard synthesizer nerd, fervent filmliefhebber en filmcomponist is Jackson de perfecte persoon om de duik in Dixon’s proces te leiden. Niet alleen heeft ze een diepgewortelde liefde voor de oneindige mogelijkheden van het instrument, ze is ook dol op de sciencefiction beelden die het kan oproepen. Haar passie is verhalen vertellen en als filmcomponist houdt ze er, net als Dixon, van om een muzikaal landschap te creëren waar het verhaal zich afspeelt.
Jackson is elf jaar werkzaam als media componist en heeft geschreven voor mondiale campagnes van Audi, Ikea en Google Nexus. Haar muziek is ook gebruikt in series als HBO’s ‘New Girl’ en Netflix’s ‘Dear White People’.

Een gesprek tussen deze twee belooft een diepe duik in Dixon’s creatieve proces te worden met aandacht voor hoe hij zijn sound heeft ontwikkeld tot hoe deze nu is.

Q&A bijwonen
De sessie Stranger Things: Q&A with Kyle Dixon zal op donderdag 27 mei om 20:00u worden uitgezonden op het videoplatform van Buma Music in Motion en is later ook on demand terug te kijken.

Over Buma Music in Motion
Buma Music in Motion is het platform in de creatieve industrie waar muziek en media samenkomen. Sinds het voorjaar van 2020 heeft Buma Music in Motion haar activiteiten naar online verschoven en worden door het jaar heen diverse masterclasses, workshops en matchmakingsessies georganiseerd. Daarnaast is Buma Music in Motion onder de noemer BMIM Connects ook aanwezig op partnerfestivals als Musexpo, ADE, IDFA, IFFR en het Nederlands Film Festival. Met BMIM Connects onderstreept Buma Music in Motion haar rol als netwerkmiddelpunt op het gebied van muziekgebruik in media.

Meer informatie is te vinden op buma-music-in-motion.nl.
Buma Music in Motion is een initiatief van Buma.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL Awards: dit zijn de winnaars van 2023

muzikaal erfgoed behouden met o.a. vernon chatlein

Verslag inJazz panel: muzikaal erfgoed behouden