DJ Paul Elstak Gouden Harp 2023
Nieuws

Buma Awards Gouden Harp 2023 voor DJ Paul Elstak

Maandag 22 mei is het zover, Buma Awards 2023 in Tuschinski Theater in Amsterdam! Tijdens deze awards worden componisten, tekstdichters en muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in verschillende categorieën. Dit jaar ontvangt DJ Paul Elstak de Gouden Hard voor zijn invloed en nalatenschap die van onschatbare waarde zijn voor de Nederlandse muziekcultuur.

Hardcore-scene

Van Japan tot de VS en van Europa tot Australië. DJ Paul Elstak is al ruim dertig jaar één van de pioniers op mondiaal niveau. Hij heeft de weg vrijgemaakt voor de ontwikkeling en popularisering van hardcore. Hij heeft dit onder andere gedaan door hardcore evenementen te organiseren en de hardcore cultuur te promoten. Tot en met de dag van vandaag heeft Elstak grote invloed op de (happy)hardcore-scene. Hij heeft het laten groeien en bloeien.

Internationaal succes

Bernard Kobes (CEO van BumaStemra) benadrukt dat zijn internationale succes de aandacht heeft gevestigd op de Nederlandse muziekscene. Hierdoor is Nederland op de kaart gezet als de broedplaats voor elektronische muziek en DJ-talent.

“DJ Paul Elstak heeft een blijvende en diepgaande betekenis gehad voor de Nederlandse muziek. Zijn pionierswerk, kenmerkende sound en energieke optredens hebben niet alleen de hardcore scene mede vormgegeven, ze hebben de Nederlandse elektronische muziekcultuur wereldwijd op de kaart gezet.”

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur:

Buma Awards Nationaal en Internationaal

De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2022. Naast de populariteitsprijzen, worden er ieder jaar ook een aantal juryprijzen uitgereikt. Zo gaat de Lennaert Nijgh Prijs naar de beste tekstdichter en wordt een Lifetime Achievement Award uitgereikt. Buma Awards is een initiatief van Buma/Stemra en Buma Cultuur. Belangrijke andere initiatieven van Buma Cultuur zijn: Eurosonic Noorderslag, Amsterdam Dance Event, Buma Music in Motion en Buma Music Academy.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop