New Music Conference
Nieuws

Buma Cultuur en November Music presenteren New Music Conference 2020

Het zijn woelige, onzekere tijden voor de gehele cultuursector, maar New Music Conference blijft onveranderd hét netwerkevenement voor componisten, uitgevers, musici en andere professionals actief in de Nieuwe Muziek. Dit jaar vindt de conferentie voor de tweede keer plaats, en wel op vrijdag 13 november, wederom in het kloppend hart van festival November Music in ‘s-Hertogenbosch, de Verkadefabriek.

“Juist nu de sector onder druk staat, willen wij onverminderd een platform bieden aan alle componisten, musici en andere professionals werkzaam in de nieuwe muziek, om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en geïnspireerd te raken; al zal dat dit jaar noodgedwongen grotendeels online plaatsvinden. De huidige muziekwereld staat er door de pandemie niet goed voor, maar de situatie zal weer beter worden en daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen.”, aldus Ikaros van Duppen, general manager van New Music Conference.

In verband met Covid-19 en de regelgeving daaromtrent, kunnen alleen zij die direct betrokken zijn bij het programma van November Music – componisten wier werk wordt uitgevoerd en optredende musici – live aanwezig zijn tijdens de conferentie. New Music Conference wordt echter in zijn geheel live gestreamd, zodat iedere geïnteresseerde de overwegend Engelstalige panels en presentaties online kan volgen.

Online deelname is gratis, maar aanmelding vooraf is verplicht en mogelijk via website www.newmusicconference.nl. Iedereen die zich aanmeldt voor de conferentie kan zich bovendien inschrijven voor de (online) New Music Meet & Connect-sessies, om daarmee nieuwe contacten te leggen in binnen- en buitenland. Deelnemende professionals zijn onder meer Anne McLean (Library of Congress Events, Washington DC), Limor Tomer (MetLive/Metropolitan Museum of Arts, New York), Joost Fonteyne (Festival van Vlaanderen, BE), Björn Gottstein (Donaueschingen Festival, DE), Martyna Markowska (Institution of Culture Katowice, PL), Maximilian von Aulock (Ricordi/Universal Music Publishing, DE), Wiebke Busch (Wise Music Publishing, DE/GB), naast Nederlandse vertegenwoordigers van de sector als Masa Spaan (De Doelen), Shane Burmania (Korzo), Davo van Peursen (Donemus), Tomas Deuss (Deuss Music/Albersen BV).

Gespreksthema’s tijdens de conferentie op vrijdag 13 november betreffen stimulering en begeleiding van jonge componisten, het programmeren van (Nederlandse) Nieuwe Muziek op Amerikaanse podia en natuurlijk de uitdagingen waarvoor de sector zich gesteld ziet in het komende seizoen en verder. De conferentie wordt geopend met een keynotegesprek tussen componisten Richard Rijnvos (NL) en Enno Poppe (DE), die beiden dezelfde dag nieuw werk uitgevoerd zien tijdens November Music.

Mark Delaere, professor Musicologie aan de KU Leuven, en de Nederlandse journalist Joep Christenhusz bespreken de totstandkoming van het boek Een kleine muziekgeschiedenis van hier en nu, over de klassieke muziek sinds 1950, dat dit najaar verschijnt. Presentaties zijn er van Buma/Stemra, Dutch Performing Arts, Dutch Culture USA en de nieuwe streamingdienst voor klassieke muziek, Muziek 24-7, die op 13 november gelanceerd wordt. Om te voorkomen dat geïnteresseerden op de vrijdag met teveel overlapping in het programma te maken krijgen, vindt een deel van deze presentaties al plaats op woensdag 11 en donderdag 12 november. Het complete programma en het tijdschema van New Music Conference zijn vanaf 7 oktober te raadplegen via newmusicconference.nl.

New Music Conference 2020
Vrijdag 13 november, 10:30 – 18:15 uur
Verkadefabriek, ‘s-Hertogenbosch

New Music Conference is een initiatief van Buma in samenwerking met November Music.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma Music in Media Awards 2024 header

Dit zijn de winnaars van Music in Media Awards 2024

Herman van Veen Buma Kindermuziekprijs 2024

Herman van Veen wint Buma Kindermuziekprijs 2024