Nieuws

Componisten Kyle Dixon & Michael Stein (o.a. Stranger Things) als eerste namen voor BMIM x ADE Conferentie

Met de bekendmaking van de eerste keynote spreker, licht Buma Music in Motion alvast een tipje van de sluier op van het programma van het komende evenement. De grootste conferentie over muziek in film, games, reclame en televisie vindt dit jaar plaats op de eerste dag van Amsterdam Dance Event 19 oktober 2022 in Huis Vasari – Vrije Academie, Amsterdam. Kaarten zijn vanaf nu te koop.

Kyle Dixon & Michael Stein zijn dit jaar de keynote sprekers. Met het werk voor Stranger Things hebben de componisten zichzelf op de kaart gezet als moderne componisten voor film en televisie. Het is het werk van Dixon en Stein dat het fictieve stadje van Hawkins, India en zijn karakters tot leven brengt. De focus van de muziek van vroegere seizoenen lag meer op het tijdloze geluid van de 80’s analoge synthesizers, maar latere seizoenen kregen meer melodieën en sfeer die passen bij de interdimensionale worsteling van Eleven en Mike.

De elfde editie van BMIM biedt een uitgebreid programma met workshops, netwerksessies en keynotes op 19 oktober, met onder meer een remix competitie in samenwerking met Position Music en sprekers zoals Ted Kocher (Sony Interactive/PlayStation), Andy Lukens (Netflix) en Katy Gavillet (Fox Broadcasting) en nog veel meer namen die nog volgen. Dit jaar is de conferentie tijdens Amsterdam Dance Event waarmee de beide partijen hun internationale en nationale krachten bundelen.

Buma Music in Motion heeft zich ontwikkeld tot meer dan een conferentie dat zowel nationaal als internationaal op een grote belangstelling mag rekenen. Jaarlijks komen ruim 450 mediacomponisten, -producenten en creatives uit binnen- en buitenland samen om te netwerken en zaken te doen, waarbij veel ruimte is voor nieuw talent om te inspireren. Naast de conferentie is BMIM het gehele jaar zichtbaar op evenementen als het Nederlands Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Cannes Lions, Eurosonic Noorderslag en Musexpo Los Angeles om daar de belangrijke rol van muziek binnen media te promoten.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

muzikaal erfgoed behouden met o.a. vernon chatlein

Verslag inJazz panel: muzikaal erfgoed behouden

ESNS kondigt eerste 38 namen aan voor 2024