Dag van de Componist 2023
Nieuws

Succesvolle Dag van de Componist + nieuwe datum 2024

New Music NOW organiseerde dit jaar opnieuw de Dag van de Componist. Op en rond zaterdag 17 juni stonden meerdere steden in het teken van nieuwe muziek en componisten. Zo reed er een muziektrein door het land over het langste spoor ooit. De trein vertrok vanuit Amsterdam en eindigde 493 kilometer verder in Utrecht. Op elk station vond je een voor de dag aangestelde Stadscomponist met een nieuwe stadscompositie. Verder organiseerden in 14 steden de samenwerkingspartners van New Music NOW maar liefst 100 concerten van ruim 100 componisten.

Dit was de Dag van de Componist 2023

Naast de muziektrein werd er dit jaar een nieuw onderdeel toegevoegd aan het programma. Er waren zes Stadscomponisten aangesteld voor 1 dag. Stadscomponisten waren Meriç Artaç (Amsterdam), Noëmi Schermann (Amersfoort), Lucas Wiegerink (Arnhem), Bart van Dongen (Den Bosch), Jan-Peter de Graaff (Den Haag) en Jonás Bisquert (Utrecht). Samen met musici en zangers uit de stad brachten zij een muzikale ode aan hun stad. De grote opkomst in alle steden zorgde voor een gemoedelijke sfeer. In Utrecht gingen de optredens zelfs over in een spontane jamsessie en dansfeest!

Een succesvolle samenwerking

Netwerkpartners waren onder andere Holland Festival, TivoliVredenburg, Bimhuis, de Doelen, Festival Dag in de Branding, Festival Classique, November Music, Gaudeamus, Orkest de Ereprijs en diverse koren, ensembles, muziekverenigingen, conservatoria, muziekscholen, componisten, uitgevers en producenten. Iedere organisatie presenteerde een eigen programma in haar stad of regio. New Music NOW verzorgde de landelijke coördinatie, de collectieve promotie en het verbindende programma.

Nieuwe datum Dag van de Componist 2024

Noteer zaterdag 15 juni 2024 alvast in je agenda! Dan vindt de Dag van de Componist 2024 plaats. Festivaldirecteur Esther Gottschalk maakte dit aan het einde van de dag bekend. Het belooft weer een mooie dag vol nieuwe muziek te worden.

Kijk voor meer informatie op de Dag van de Componist via New Music NOW.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

muzikaal erfgoed behouden met o.a. vernon chatlein

Verslag inJazz panel: muzikaal erfgoed behouden

ESNS kondigt eerste 38 namen aan voor 2024