Nieuws

De Muzikantennacht: Steunfonds Muzikantendag Showcase

Op donderdag 1 december 2022 is de Muzikantennacht: dé showcase avond van het Steunfonds Muzikantendag in de Melkweg te Amsterdam. Deze avond presenteren een aantal acts die een werkbijdrage hebben ontvangen zich, met mogelijk ook hun nieuwe live repertoire! De toegang tot de Muzikantennacht is helemaal gratis. De deuren openen om 18:00 uur en de eerste act start om 18:45. De eerste namen op het programma van de Muzikantennacht zijn: WIES, Gotu Jim, TAPE TOY, Waltzburg, Josephine Odhil, Julia Sabaté en la loye. Binnenkort maken we het volledige programma bekend.

WIES

Indie-popband WIES begon als één grote try-out, maar mondde in 2018 uit in het winnen van de Amsterdamse Popprijs en diverse 3FM-bekroningen. Meerdere succesvolle singles (‘Barman’, ‘Meisje’ en ‘Soms Is Het Te Laat’), een uitpuilende show op Hit The City 2021 en een volledig uitverkochte clubtour. Binnenkort kunnen we genieten van nieuw materiaal wat we ongetwijfeld live gaan horen op donderdag 1 december.

Gotu Jim

Zin in een feestje? Dat gaan we regelen met Gotu Jim! Op Lowlands speelde hij de X-Ray bijna letterlijk kapot en op de Muzikantennacht kunnen we wederom een geniale show verwachten. Jim Lageveen, de zingende rapper, weet podia als geen ander op stelten te zetten. Knallers van hits als ‘Tweede Klas Shit en ‘Ík Betaal Me Stufi Niet Terug’ zullen de Melkweg op zijn grondvesten doen schudden.

Waltzburg

De liefste band van Nederland? Dat moet wel Waltzburg zijn! Eigenzinnige en melodieuze indiemuziek is wat deze Nijmeegse band door de speakers laat klinken. Hun energieke songs mét diepere laag over het leven zorgen voor een unieke en dansbare sound. Waltzburg is klaar voor de Muzikantennacht, zijn jullie ook klaar voor Waltzburg?

TAPE TOY

Nog een winnaar van de Amsterdamse Popprijs! De vier bandleden van TAPE TOY uit Amsterdam hebben elkaar in eerste instantie niet uitgekozen. Zij werden bij elkaar gezet voor een schoolproject aan het Conservatorium van Amsterdam en sindsdien gaat het snel. Dit voormalig 3FM talent gaat gegarandeerd voor een feestje zorgen.

Josephine Odhil

Iets wat veel van de acts gemeen hebben die op de Muzikantennacht spelen? Ze hebben bijna allemaal hun eerste live vlieguren gemaakt bij Popronde! Zo ook Josephine Odhil. Psychedelic dream pop voor dagdromers en avontuurlijke luisteraars. Zangeres Josephine van Schaik speelde met haar voormalige band ‘The Mysterons’ al op festivals zoals Lowlands, Transmusicales, en ITGWO. Met haar project ‘Josephine Odhil’ maakt ze mysterieuze songs die je mee zullen nemen naar een wereld ver van hier.

Julia Sabaté

Op de Muzikantennacht gaan we alle kanten op, zo ook met Julia Sabaté. Sabaté is zangeres, viloist en songwriter. Ze studeerde klassiek viool aan het conservatorium in Zwolle en schreef klassieke stukken voor orkesten. Julia Sabaté is echter niet in een hokje te plaatsen en studeerde vervolgens twee jaar Jazz zang en daarna aan het Pop afdeling aan het Conservatorium van Amsterdam. Hoe dat live samenkomt? In een show vol emotie, passie en gevoel die je hand pakt voor een bijzondere reis.

la loye

Wegdromen doe je bij la loye. Als onvoorwaardelijk liefdevolle indiefolk omschrijft de songwriter Lieke Heusinkveld de muziek die ze maakt. Haar prachtige liedjes speelt ze als la loye. Daar kunnen wij het enkel mee eens zijn. Met haar bloedmooie fluisterzang en donkere gitaarspel die doet denken aan Big Thief en The National weet ze de luisteraar bij de lurven te pakken. Live is het klein, ongepolijst, intens en het komt heel dichtbij. Kom genieten!

Over het Steunfonds Muzikantendag

Via Steunfonds Muzikantendag zijn 120 werkbijdragen van € 5.000,- (vijfduizend euro) beschikbaar gekomen vanuit het Ministerie van OCW, specifiek voor jonge makers. De werkbijdrage is bedoeld als investering in het creatieve proces zodat nieuwe, originele muziekwerken ontstaan die zonder deze bijdrage niet tot stand zouden zijn gekomen. Jonge muzikanten die hun eigen muziek maken, uitvoeren, in recente jaren zijn afgestudeerd aan muziekopleidingen zoals conservatoria, of al de nodige ervaring hebben opgebouwd, konden een aanvraag indienen voor een werkbijdrage van het Steunfonds Muzikantendag.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop