Nieuws

Eerste Buma Samen Muziek Maken-prijs naar Liedjestovenaar Naomi Inez Wielinga

Naomi Inez Wielinga is de winnares van de allereerste Buma Samen Muziek Maken-prijs die door Buma Cultuur in het leven is geroepen. Deze nieuwe muziekprijs voor makers van kindermuziek is een aanmoedigingsprijs én erkenning voor makers die met hun muziek en optredens bijdragen aan integratie en muzikale samenwerking tussen kinderen, ongeacht afkomst, geslacht, leeftijd of smaak.

De Liedjestovenaar

Componist en performer Naomi Inez Wielinga is bij heel veel kinderen bekend als De Liedjestovenaar. Een alter ego waarmee ze al sinds 2013 optreedt op kinderdagverblijven en scholen. Samen met componist Rick Piepers schrijft ze liedjes voor de allerkleinsten, waarbij ze clichés vermijdt en allerlei stijlen samenbrengt. Bekijk video’s van De Liedjestovenaar op YouTube.

Stichting Muzikale Magie

In 2015 richt ze Stichting Muzikale Magie op, met als doel bij te dragen aan het verrijken van de muzikale horizon van kinderen, door middel van het aanbieden van muziektheatervoorstellingen en educatief lesmateriaal. In de loop der jaren ontstaan er verschillende samenwerkingen met componisten, musici en tekstschrijvers (met ook een andere culturele achtergrond), zodat kinderen in aanraking komen met zoveel mogelijk verschillende instrumenten en stijlen. Op die manier wil zij via de verbindende kracht van muziek een brug slaan tussen verschillende gemeenschappen.

Zij zorgt er daadwerkelijk voor dat culturen samensmelten, dat het voor haar jonge publiek heel normaal is dat er allerlei geluiden de speakers uitknallen.

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur, over winnares Naomi Inez Wielinga: “Muziek verbindt, dat is iets waarvan inmiddels iedereen wel overtuigd is. Maar Naomi gaat verder, maakt het concreet. Zij zorgt er daadwerkelijk voor dat culturen samensmelten, dat het voor haar jonge publiek heel normaal is dat er allerlei geluiden de speakers uitknallen. Hadden we maar meer mensen als Naomi in Nederland. Mensen die beseffen dat je niet alleen over integratie, samenwerking of verbinding moet praten, maar dat je alleen door het goede voorbeeld te geven iets kunt veranderen. Op welke schaal dan ook.”

De Buma Samen Muziek Maken-prijs

Met de Buma Samen Muziek Maken-prijs wil Buma Cultuur makers van muziek, componisten, tekstdichters en uitvoerenden inspireren en aanmoedigen te blijven doen wat ze doen: kinderen samenbrengen en al op jonge leeftijd inspireren tot het gezamenlijk maken en genieten van muziek. De Buma Samen Muziek Maken-prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt en behelst, naast een beeldje, een budget van 1.500 euro om met een (gerenommeerde) componist-tekstdichter een lied te schrijven.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop