Nieuws

ESNS maakt Eurosonic line-up compleet

ESNS (Eurosonic Noorderslag) voegt twintig acts toe aan de line-up Eurosonic en maakt hiermee de line-up van het Europese showcase festival compleet. Meer namen voor Noorderslag worden in de komende weken bekendgemaakt.

Acht acts toegevoegd aan Eurosonic line-up;
Het festival voegt acht opkomende Europese acts toe aan haar line-up; Alberta Balsam (nl), Anushka Chkheidze (ge), Claudia Valentina (gb), Enny (gb), Gaidaa (nl), James BKS (fr), Scotch & Water (de), and Skaar (no, NRK P3).

Twaalf Hit the North acts op ESNS 2022 line-up;
Hit the North is het talentontwikkelingsprogramma van ESNS, Popfabryk, POPgroningen, Stichting Kunst & Cultuur, Into The Great Wide Open en Noordstaat. Een jaar lang volgen twaalf geselecteerde acts een divers coaching programma. De deelnemende acts sluiten hun traject af met een optreden op ESNS 2022. De Hit the North acts die dit jaar op ESNS te zien zullen zijn, zijn; Blondeau, Cloudsurfers, christopher404, CYNN, DANYTHA, Faske, Hiigo, Jadi D, Jonathan Rhodes, T A M A R, Them Dirty Dimes en Timo de Jong.

Voor een volledig overzicht van alle aangekondigde acts, ga naar esns.nl/line-up. In de komende weken zullen er meer acts bevestigd worden voor het festival.

Reeds bevestigde sprekers op de conferentie zijn; een keynote interview met ‘songmanager’ Merck Mercuriadis, door Helienne Lindvall, een exclusief interview met Sub Pop oprichters Bruce Pavitt en Jonathan Poneman door Everett True, Peter Weening zal komen spreken over 41 jaar programmeren voor underground club Vera, Groningen en Heather Shaw en Cortney Harding zullen alles vertellen over de Metaverse en wat het kan betekenen voor de muziekindustrie in een panel geleidt door Gary Smith.

Eerder bevestigd voor de conferentie van ESNS 2022 zijn een keynote van Urgenda directeur en ‘leading global thinker’ Marjan Minnesma, een interview met ’the one billion dollar man’ André de Raaff en een interview met Matt Schwarz (DreamHaus) door Greg Parmley (ILMC/IFF/IQ Magazine). Anne Löhr (Mental Health in Music) runt de Mental Health Help Desk op de conferentie.

Meer informatie over het conferentie programma vindt je op esns.nl/conference.

ESNS vindt plaats van 19 t/m 22 januari, te Groningen. Registraties voor de conferentie zijn beschikbaar voor het medium tarief via esns.nl/tickets.

Over ESNS
ESNS is met ruim 350 acts, 40.000 bezoekers en 4.200 deelnemende professionals het toonaangevende in¬ternationale platform voor de Europese muzieksector. ESNS heeft als missie meer aandacht te genereren voor Europese popmuziek en Europese artiesten een effectieve springplank te bieden naar internationaal succes. De belangrijkste activiteiten zijn de confer-entie, de festivals Eurosonic en Noorderslag en de twee Europese projecten: de Music Moves Europe Talent Awards en het European Talent Exchange Pro-gramme (ETEP).


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend