Nieuws

ESNS showcasefestival en conferentie klaar om van start te gaan

Het Europese showcase festival en de conferentie ESNS (Eurosonic Noorderslag) vindt volledig online plaats van 19 – 22 januari 2022. Het festival is gratis te bekijken op 3fm.nl/esns. Tickets voor de conferentie zijn te verkrijgen voor €99,- via esns.nl/tickets.

Conferentie
De ESNS conferentie met meer dan 70 panels en meer dan 200 sprekers, vindt plaats op woensdag, donderdag en vrijdag. De conferentie, met het thema ‘Building Back Better Together’, presenteert tal van keynotes, panels en sessies die ingaan op hoe de muziekindustrie een betere en duurzamere toekomst kan opbouwen.

Naast Keynotes van Frans Timmermans (Europese Commissie), Marjan Minnesma (Urgenda), Jeremy Sirota (Merlin) en Merck Mercuriadis (Hipgnosis Songs), nemen veel sprekers met sleutelrollen binnen de muziekindustrie deel aan ESNS, zoals Barbera Wolfensberger (directeur-generaal Cultuur en Media bij OCW), Stephan Thanscheidt (FKP Scorpio), Maria May (CAA), Ruben Brouwer (Mojo) en Fruzsina Szep (Goodlive). De panels gaan in op onderwerpen zoals duurzaamheid, gezondheid en veiligheid, politiek, streaming en de wederopbouw van de livesector.

De ESNS Newsroom zal dagelijks fungeren als gids door de conferentie en het festivalprogramma. In de Newsroom worden interviews, updates, live-muziek en de onthulling van de winnaars van de IJzeren Podiumdieren en het Popstipendium uitgezonden.

Het volledige programma van de conferentie is te vinden op esns.nl/conference.
Alle sprekers op de conferentie zijn te zien op esns.nl/speakers.

Op woensdagochtend om 9:35 uur wordt de conferentie geopend met de keynote speech van Frans Timmermans over The Green Deal en het herstel van de sector na de pandemie.

Festival
Het festival presenteert exclusieve streams van 213 Europese acts op het gratis toegankelijke platform via 3fm.nl/esns.

De uitzending start dagelijks om 20:00 uur met het Europese programma op woensdag, donderdag en vrijdag. Zaterdag biedt Noorderslag het podium aan de Nederlandse acts. De exclusieve sets worden gestreamd op drie verschillende kanalen binnen het platform.

ESNS zendt op donderdag 20 januari om 20:00 uur de Music Moves Europe Awards, uit; de prestigieuze Europese muziekprijs voor aanstormend talent.

Op vrijdag wordt de Pop Media Prijs uitgereikt om 10:30 uur. Op vrijdag om 20:00 uur komt Noord-Nederlands talent aan bod met de uitzending van Hit the North.

In de tv-uitzending ESNS 2022 van de NTR, zaterdag 22 januari om 23.00 op NPO 3, worden de Popprijs en de ESNS Kickstart awards uitgereikt.

Het showcasefestival is gratis online te volgen, met sessies opgenomen door de NTR in samenwerking met NPO 3FM, voor uitzending op NPO 3, NPO 3FM en het digitale festivalplatform – 3fm.nl/ESNS – gehost door VPRO 3VOOR12.

Over ESNS
ESNS is een non-profit showcasefestival voor uitsluitend Europese artiesten met een internationale muziekconferentie met panels, keynotes, interviews en bijeenkomsten over de nieuwste ontwikkelingen in de Europese en internationale muziekindustrie. De missie van ESNS is het stimuleren en bevorderen van de verbinding en circulatie van Europese muziek en Europese artiesten een effectieve springplank te bieden naar internationaal succes.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend