Nieuws

ESNS23 opent uitverkochte editie

ESNS (Eurosonic Noorderslag) opent vandaag, woensdag 18 januari 2023, haar 37e editie in Groningen. ESNS23 (18-21 januari) is het eerste live evenement sinds 2020 met een uitverkocht festival en conferentieprogramma, met meer dan 300 opkomende Europese artiesten en 200 conferentie-activiteiten (van panels tot netwerkevenementen en van workshops tot mixers). ESNS verwelkomt een groot aantal nieuwe bezoekers. Vanavond worden de winnaars van de European Festival Awards bekendgemaakt.

Uitverkochte editie toont meer dan 300 acts

De line-up van het ESNS Festival laat meer dan 300 Europese acts zien op verschillende locaties in het hart van Groningen. Samen met The Spanish Wave presenteert ESNS onder de vlag Focus on Spain dit jaar 16 acts, meerdere thematische conferentie-panels en een mixer. Ontdek de aanbevelingen in de line-up door internationale media op de Recommended 2023 pagina. Festivaltickets voor ESNS23 zijn volledig uitverkocht; ESNS verwelkomt een grotere nationale spreiding in kaartkopers en een aanzienlijk jonger en diverser publiek. Dit jaar presenteert ESNS tickets ook een officieel ESNS reselling ticketing platform, mogelijk gemaakt door Ticketing partner See Tickets, dat de veilige overdracht van tickets garandeert.

Toonaangevende onderwerpen in conferentieprogramma

Het ESNS conferentieprogramma bevat meer dan 200 paneldiscussies, interviews en keynotes over toonaangevende onderwerpen en innovatie. Het programma agendeert toonaangevende onderwerpen en innovaties en is erop gericht de muziekindustrie op weg te helpen naar een duurzame toekomst.

In het conferentieprogramma dit jaar onder meer een keynote van Scott Cohen over de transformatie van de muziekindustrie, een verkenning van de Spaanse muziekscene met Robert Gríma van Live Nation Spain, een diepe duik in de muziekgeschiedenis van de grunge-beweging in een exclusief keynote interview met Sub Pop’s Jonathan Poneman en Bruce Pavitt. En popicoon Dua Lipa en haar manager Dukagjin Lipa zullen in een keynote interview in gesprek gaan met IQ Magazine editor Gordon Masson over hun veelgeprezen Sunny Hill Festival en Foundation.

Europese Festival Awards ceremonie

De European Festival Awards (EFA) is de jaarlijkse viering van de meest gewaardeerde festivals van het continent en de organisatoren erachter. De prijsuitreiking vindt vanavond, 18 januari, plaats in De Oosterpoort in Groningen. De Lifetime Achievement Award van dit jaar is al bekendgemaakt en wordt toegekend aan Roskilde Festival, het volledige team en de vrijwilligers in Denemarken.

En er is meer: MME Awards, uitzending Noorderslag, en het gratis programma

De winnaars van de 2023 Music Moves Europe Awards worden morgen, 19 januari, bekendgemaakt.

3FM’s Vera Siemons en Justin Verkijk presenteren op zaterdag 21 januari een live Noorderslag-uitzending van de NTR. Uitgezonden op NPO3 om 22:09 (CET), met interviews en live shows.

Het vrij toegankelijke programma is bekend: met onder meer ESNS Air, ESNS Art en Hit the North showcases.

Voor het eerst sinds diens oprichting in 1986 organiseert ESNS 3 nachtprogramma’s. Op donderdag, vrijdag en zaterdag, na afloop van Eurosonic en Noorderslag, verhuist het festival naar een aantal podia in de stad voor een nachtprogramma dat het podium geeft aan opkomende electronic acts.

Lees hier meer over ESNS at night. Er zijn nog tickets beschikbaar voor ESNS at Night via esns.nl/tickets.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma Music in Media Awards 2024 header

Dit zijn de winnaars van Music in Media Awards 2024

Herman van Veen Buma Kindermuziekprijs 2024

Herman van Veen wint Buma Kindermuziekprijs 2024