Nieuws

ESNS24: inschrijvingen geopend voor artiesten

Ben je een opkomende Europese artiest en heb je altijd al willen spelen op ESNS (Eurosonic Noorderslag)? Dan is dit je kans! De inschrijvingen voor het ESNS showcasefestival zijn geopend! Elk jaar presenteren ongeveer 300 opkomende artiesten hun werk aan professionals uit de muziekindustrie en aan een enthousiast publiek van muziekliefhebbers. Wie weet sta jij de volgende editie op het podium!

Inschrijven

Inschrijven om te spelen op ESNS kan vanaf 1 mei 2023 via ESNS. Wacht niet te lang met inschrijven, de inschrijving sluit op 1 september 2023. En blok alvast 17 tot en met 20 januari 2024 in je agenda, want dan is ESNS24.

ESNS

Eurosonic Noorderslag (ESNS) helpt 40.000 muziekliefhebbers en meer dan 4.000 professionals uit de muziekindustrie nieuwe muziek te ontdekken uit heel Europa en daarbuiten. Als opkomende artiest kan ESNS je doorbraak betekenen. Overdag is er een conferentie met meer dan 150 paneldiscussies, interviews en keynotes over uiteenlopende en dringende onderwerpen in de muziekindustrie. Het is de plek om nieuwe connecties op te doen en zelfs nieuwe deals te maken. Na het dagprogramma is het tijd voor het ESNS showcasefestival. Als opkomende Europese artiest kan je jezelf tonen aan labels, agentschappen en boekers. Ook de grootste Europese festivals en poppodia zijn aanwezig op ESNS, op zoek naar een aanvulling van hun line-up.

Showcasefestival én ESNS Exchange

Als je een plekje hebt weten te bemachtigen op het podium, ben je automatisch ook deelnemer van het ESNS Exchange programma. Dit European Talent Exchange Programma faciliteert boekingen van Europese acts op festivals buiten hun thuisland. Samen met European Broadcasting Union (EBU), export kantoren en lokale media zorgt ESNS ook voor brede media-exposure. Oftewel, dit uitwisselingsprogramma geeft een impuls aan de internationale carrières van Europese artiesten.

Eerder kondigde ESNS Polen aan als het focusland in 2024. Wat dat inhoudt, lees je hier.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend