Nieuws

De finalisten van het landelijke Regio Songfestival zijn bekend

De afgelopen maanden hebben alle 13 regionale omroepen binnen de eigen regio gezocht naar de ultieme kandidaat die wordt afgevaardigd naar de finale van het Regio Songfestival op 4 november. De 13 finalisten zijn vandaag bekendgemaakt tijdens de persbijeenkomst in de Stadsschouwburg in Utrecht, de locatie waar tevens de finale zal plaatsvinden.

De regionale omroepen hebben ieder een eigen invulling gegeven aan de werving van de finalisten. Zo werden er voorrondes georganiseerd, maakte een vakkundige jury een selectie van de beste inzendingen of kreeg het publiek de kans om een stem uit te brengen op hun favoriete inzending. Inmiddels zijn alle finalisten bekend en bereiden zij zich voor om hun regio te vertegenwoordigen tijdens de finale van het Regio Songfestival.

Volgorde acts tijdens de finale op zaterdag 4 november

 1. Friesland Melissa Pander – Foarby
 2. Overijssel Leon Moorman – Dat Ik Leef
 3. Gelderland AleXingt! – Treinreis
 4. Zeeland Smaakstof – Nacht Van De Nacht
 5. Drenthe Lisa Harms – Tot de zun uut giet
 6. Limburg Emmy Ackermans – ‘t Letste Rundje
 7. Rijnmond Remedy – Nooit Is Het Genoeg
 8. Utrecht Melanie Ryan – Achterom
 9. Brabant Sam & Merijn – Proost op het leven
 10. Groningen Wat Aans! – Wakker in Grunn
 11. Flevoland Abtin Salem – Kleurenblind
 12. Noord-Holland Emma Koning – Mag het licht nog één keer aan
 13. West LIEN – Waar ben je dan

Gastoptreden
Op 4 november vindt er halverwege de avond een feestelijk gastoptreden plaats van de band We Want ABBA! De karakteristieke sound van ABBA wordt op deze avond uitgevoerd door de zangeressen Mandy Huydts en Sandy Kandau die de ABBA dance hits eigentijds onder handen hebben genomen. Mandy en Sandy hebben gezamenlijk een schat aan zang- en event ervaring, zo traden ze onder andere op tijdens het Eurovisie Songfestival in 1986 (Frizzle Sizzle).

De finale van het Regio Songfestival wordt zaterdagavond 4 november vanaf 20.30 uur live uitgezonden op de sociale media-, YouTube- en televisiekanalen van de regionale omroepen. Meer informatie over het Regio Songfestival is te vinden op regiosongfestival.nl.

Het Regio Songfestival wordt georganiseerd door alle dertien regionale omroepen en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur, AVROTROS en K.F Hein Fonds.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Muzikantendag 2024 programma header

Muzikantendag 2024: eerste deel programma bekend

ESNS25 inschrijving geopend

Geopend: inschrijving voor Europese artiesten ESNS25