Buma NL adreswijziging nieuwsbericht
Nieuws

Frisse herstart uitreiking Buma NL Awards

Buma NL en Buma NL Awards verhuizen naar Tilburg! Maandag 2 oktober 2023 vindt in het Poppodium 013 in Tilburg de conferentie en het festival voor de Nederlandstalige muziek plaats. Met de verhuizing staan tekstschrijvers en componisten van het volkse repertoire meer dan ooit in de spotlights. Ook de Buma NL Awards worden in ere hersteld. Oftewel: een inhoudelijke opfrisbeurt!

Buma NL 

Buma NL is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gekarakteriseerd door interactieve panels, discussies, masterclasses, showcases en de Buma NL Awards show. Het is het professioneel middelpunt voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire. Dit jaar is het thema verbinding door creatie.

Nieuwe opzet Buma NL Awards

Buma NL Awards zijn gebaseerd op gegevens van GfK, Soundaware en de Stichting Nederlandse Top 40. Aan de hand van een kwantitatieve analyse van verkoopcijfers (tracks en albums) en airplaycijfers (tracks) over de periode van 1 juni 2022 tot en met 31 mei 2023 worden de winnaars van de Buma NL Awards bepaald. De vernieuwde opzet voor de Buma NL Awards wordt binnenkort bekendgemaakt.

“Ik ben blij dat de show rondom de Buma NL Awards in volle glorie terugkeert. De afgelopen jaren kende dit event een sober karakter maar, zoals ik eerder dit jaar in een documentaire bij WNL aangaf: Het levenslied is eigenlijk altijd het populairste genre van Nederland geweest. Het is al lang het niveau van het guilty pleasure ontstegen. Daar hoort dan ook een grootse show bij, waar de componisten van die liedjes in de spotlights staan.”

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur

Over Buma Cultuur

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en BumaStemra. Buma Cultuur ondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland als in de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse (niet per se Nederlandstalige) muziek. Bekijk meer initiatieven van Buma Cultuur.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop