Nieuws

Game legende Yoko Shimomura komt naar Nederland

Met de bekendmaking van de eerste keynote spreker, licht Buma Music in Motion alvast een tipje van de sluier op van het programma van het komende evenement. De grootste conferentie over muziek in film, games, reclame en televisie vindt dit jaar plaats op 19 en 20 mei 2020 in The Loft en Tolhuistuin, Amsterdam. Kaarten zijn vanaf nu te koop.

Yoko Shimomura is dit jaar één van de keynote sprekers. Shimomura is al meer dan 30 jaar actief als componist van videogamesmuziek. Nadat ze was afgestudeerd aan het Osaka College of Music begon ze haar carrière bij Japanse gamesproducent Capcom, om daarna naar Square te gaan en vervolgens te freelancen. Shimomura is veelzijdig in haar sound en componeert muziek voor genres variërend van ritmisch tot klassiek orkest. Ze staat bekend om de dramatische aard van haar tracks. De bekendste games waar ze muziek voor heeft geschreven zijn Street Fighter II, Kingdom Hearts series, Mario & Luigi series en Final Fantasy XV.

De tiende editie van BMIM biedt een uitgebreid programma met workshops, netwerksessies en keynotes op 20 mei, met onder meer eerder bevestigde sprekers Catherine Grieves (music supervisor televisieserie Killing Eve) en Ben Sumner (music supervisor videogames The Assassins Creed, Hitman en Metro Exodus). Voorafgaand aan de conferentie op dinsdagavond 19 mei worden in The Loft de Buma Awards uitgereikt aan de meest succesvolle media componisten van het afgelopen jaar, met categorieën als Beste Filmmuziek, Beste Reclamemuziek en Beste Podcast, Radio- en Televisievormgeving.
Tickets voor Buma Music in Motion en de uitreiking van de Buma Awards zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.buma-music-in-motion.nl. Nieuwe bevestigde sprekers worden binnenkort bekendgemaakt.

Buma Music in Motion heeft zich ontwikkeld tot een evenement dat zowel nationaal als internationaal op een grote belangstelling mag rekenen. In Tolhuistuin Amsterdam komen jaarlijks ruim 450 mediacomponisten, -producenten en creatives uit binnen- en buitenland samen om te netwerken en zaken te doen, waarbij veel ruimte is voor nieuw talent om te inspireren. Naast het event in mei is BMIM het gehele jaar zichtbaar op evenementen als het Nederlands Film Festival, International Film Festival Rotterdam, Cannes Lions, Eurosonic Noorderslag en Musexpo Los Angeles om daar de belangrijke rol van muziek binnen media te promoten.

Buma Music in Motion: The event on music and business innovation in the creative industries
Dinsdag 19 mei 2020 (Buma Awards Music in Media Categories) in the Loft en woensdag 20 mei 2020 (Conferentie) in Tolhuistuin, Amsterdam
www.buma-music-in-motion.nl
Buma Music in Motion is een initiatief van Buma.

Foto credits: Osamu Nakamura


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Annie M.G. Schmidtprijs geschaald - uitreiking toegankelijk

Uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs in 2024 toegankelijk

Les Arcs filmfestival BMIM

Les Arcs Film Festival zet spotlight op Nederlandse mediamuziek