Nieuws

Genomineerden Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2023 bekend

Jurrian van Dongen, Jan Groenteman en het trio Rob Janssen/Gijs Pouwels/Adriaan van de Polder zijn (in willekeurige volgorde) de genomineerden voor de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2023. Van Dongen wist zelfs met twee liedjes de jury onder leiding van schrijver en theatermaker Mark Haayema te bekoren. Lees hier het juryrapport. De winnende tekstschrijver wordt maandag 3 april bekendgemaakt in het Muziekcentrum Enschede.

Aandacht voor het betere Nederlandse kinderlied

De Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur. Met de prijs wordt aandacht gevraagd voor het betere Nederlandse kinderlied. Tevens is het een eerbetoon aan de Enschedese dichter en tekstschrijver Willem Wilmink, die aan de basis heeft gestaan van een groot aantal bekende Nederlandse kinderliedjes.

Een feestelijke uitreiking

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Muziekcentrum Enschede wordt maandag 3 april de winnaar van de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2023 bekend gemaakt. De prijsuitreiking vormt traditiegetrouw de afsluiting van de Kindermuziekweek, die dit jaar plaatsvindt van vrijdag 24 maart tot en met zondag 2 april. Vorig jaar streek Jurrian van Dongen, met Give Me Some Skin, met de eer. De muziek was hierbij van de hand van Jan en Keez Groenteman.

Publieksprijs

Op 3 april wordt ook de winnaar van de Publieksprijs bekend. Hiervoor kan iedereen vanaf 24 maart stemmen op www.willemwilminkprijs.nl. Op die website zijn alle genomineerde liedjes te vinden. De winnaar mag volgend jaar het themalied voor de Kindermuziekweek schrijven.

Nieuwe prijzen

Bovendien worden op 3 april de nieuwe Buma Samen Muziek Maken-prijs (aanmoedigen van makers van kindermuziek) en de Buma Kindermuziekprijs (een oeuvreprijs, de eerste ging vorig jaar naar Dirk Scheele) uitgereikt.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

inJazz festival en conferentie programma 2024

Gratis jazzfestival inJazz van 26 t/m 28 juni in Amsterdam en Rotterdam

Ambassadeur van Muziekdocent van het Jaar-verkiezing: zanger Claude