Nieuws

Giovanca presenteert Buma Awards 2022 vanuit Spant in Bussum

Spant in Bussum is maandag 16 mei plaats van handeling van de Buma Awards. Tijdens de Buma Awards worden de meest succesvolle mensen achter de hits van het afgelopen jaar onderscheiden. Daarnaast worden onder meer de Buma Gouden Harp, de Lennaert Nijgh Prijs en de Lifetime Achievement Award uitgereikt. De presentatie is, net als afgelopen jaar, in handen van Giovanca.

Tijdens de Buma Awards worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2021.

CEO Bernard Kobes van Buma/Stemra: “In 2021 hebben we de Buma Awards op redelijk bescheiden schaal uitgereikt in het Bimhuis in Amsterdam. Daarom des te mooier dat we nu weer ouderwets kunnen uitpakken in Spant in Bussum, want de mensen achter de hits verdienen een podium. Zij zijn doorgaans niet degenen die in de schijnwerpers staan, maar met de Buma Awards zorgen wij ervoor dat zij wel de eer krijgen die ze verdienen.”

Frank Helmink, Managing Director Buma Cultuur: “De naam Arno Krabman zal bijvoorbeeld bij het grote publiek geen belletje doen rinkelen, maar hij is wel betrokken bij maar liefst zeven titels die voorkomen in de Buma Awards Nationaal Top 20. Van Goud van Suzan & Freek tot Blijven slapen van Snelle & Maan en Nu wij niet meer praten van Jaap Reesema en Pommelien Thijs. Een unieke prestatie van Arno, want geen enkele andere auteur kan dit jaar een dergelijk aantal noteringen overleggen. Daarnaast schreef hij ook De Diepte waarmee S10 vanavond ons land vertegenwoordigt.”

Naast de populariteitsprijzen, worden er ieder jaar ook een aantal juryprijzen uitgereikt. Zo gaat de Lennaert Nijgh Prijs naar de beste tekstdichter, de Gouden Harp naar de persoon die veel betekend heeft voor de Nederlandse muziek, is er de Buma Oeuvre Award Multimedia en tot slot wordt de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan een componist die uitzonderlijk en langdurig gepresteerd heeft. In 2021 gingen de Awards naar onder anderen Ruud Bos (Multimedia), Thijs van Leer (Lifetime Achievement), Belinda Meuldijk (Lennaert Nijgh) en Van Dik Hout (Gouden Harp).


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Italie focusland ESNS 2025

Dolce Vita in Groningen tijdens ESNS 2025

Willem Wilminkprijs 2024

Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend