Nieuws

Give me some skin wint Willem Wilminkprijs

De Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2022 gaat naar Give me some skin van Jurrian van Dongen (tekst) en Jan en Keez Groenteman (compositie). Het lied is gezongen door Maarten Heijmans, Rop Verheijen en Jesse Mensah. De prijs werd zondagavond 10 april uitgereikt in De Grote Kerk van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Volgens de jury is Give me some skin ‘een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken, wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden’. Het lied was een van de 77 inzendingen voor de Willem Wilminkprijs.

Naast de jury mocht ook het publiek een winnend liedje kiezen. Deze publieksprijs was dit jaar voor Robert Ramaker met zijn nummer De machinist. Componist, muzikant en theatermaker Dirk Scheele ontving zondag in Enschede de Buma Kindermuziekprijs 2022, een oeuvreprijs die dit jaar voor het eerst is toegekend. De uitreiking van de drie prijzen vormde de afsluiting van de Kindermuziekweek 2022.

De Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied, vernoemd naar de in 2003 overleden Enschedese dichter en schrijver, is dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren o.a. Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Thijs Borsten, Henny Vrienten, Katinka Polderman en Kenny B. De prijs is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur. De prijs bestaat uit een kunstwerk, vervaardigd door kunstenaar Helga Kock am Brink en een geldbedrag van € 5.000,- (€ 3.000,- voor de tekstschrijver, € 1.000,- voor de componist en € 1.000,- voor de uitvoerende artiest).

Foto: Willem van Walderveen

Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma NL en uitreiking Buma NL Awards op maandag 30 september in Poppodium 013 in Tilburg

inJazz 2024 header

inJazz 2024: Nederlandse kwaliteit en variëteit voorop