Nieuws

Highlights inJazz 2020: online conferentie en festival op 25 & 26 juni

De allereerste online editie van inJazz vindt plaats op 25 en 26 juni. In verband met de RIVM-richtlijnen organiseert het grootste, Nederlandse jazz showcase- en netwerkevenement de conferentie middels een online tool. Al meer dan 200 internationale jazzprofessionals hebben zich geregistreerd. In de avonduren barst het festival los met een waanzinnige line-up aan Nederlandse artiesten. Hun live-optredens vanuit de inJazz studio’s in LantarenVenster en BIMHUIS zijn via een livestream op www.injazz.nl te volgen.

Festival livestream op www.injazz.nl
Wat een line-up aan showcases! Veelbelovende Nederlandse jazz acts, maar ook meer ervaren bands, betreden de podia op donderdagavond 25 en vrijdag 26 juni. Hun live-optredens vanuit de inJazz studio’s in LantarenVenster en BIMHUIS zijn te volgen via de livestream op www.injazz.nl. Fantastische livemuziek (en een aantal pre-recordings) door muzikanten met talent en ambitie zo hoog als de skyscrapers in de stad! Rotterdamse ambassadeur en presentator Jet Sol neemt de kijkers mee aan de hand door het programma. Beide festivalavonden starten om 20.25 uur (Nederlandse tijd). Geniet van optredens door onder meer Maripepa Contreras Quintet, Jan Geijtenbeek Trio, Bonsai Panda, Marta Arpini – Forest Light, Eran Har Even – World Citizen en het Young-Woo Lee Quartet. De complete line-up en blokkenschema’s staan op www.injazz.nl.
Een laatste programmauitbreiding is de Europe inJazz stream, met acts voorgesteld door festivals en partners uit o.a. België, Zwitserland, Polen, Ierland en Duitsland.

Online jazz conference
Meer dan 200 internationale jazzprofessionals hebben zich al geregistreerd voor de conferentie op 25 en 26 juni. En het is nog steeds mogelijk om je te registreren voor beide dagen via www.injazz.nl. Het is simpel en gratis. Eenmaal geregistreerd kun je je opgeven voor korte panels en presentaties door internationale sprekers en start het netwerken. Welke organisaties aanwezig zijn? Om een paar namen te noemen: TivoliVredenburg, Jazzism Magazine, Jazzflits, JazzFM, Winter Jazzfest NYC, Manchester Jazz Festival, Cairo Jazz Festival, ART-SPOT.BE, Good Music Company, Jazzlab, North Sea Jazz Festival en natuurlijk vele fantastische muzikanten en managements.

Highlights – online jazz conference
Een van de panels tijdens de online conferentie op donderdag wordt georganiseerd door The Performing Arts Fund NL. Het belangrijkste, culturele fonds voor muziek in Nederland. Jan Sprengers (internationale subsidie) en Susanne Moed (internationale promotie) geven een overzicht van alle subsidiemogelijkheden en internationale, promotionele activiteiten. Ontzettend handige voorbeelden passeren de revue. Op vrijdag spreekt Debra Richards (Worldwide FM) met saxofonisten Irene Reig en Kika Sprangers over hun co-creatie tussen Amersfoort en Barcelona en wat hen verbindt. Ook op vrijdag: ‘Let’s talk about Sound Out, baby’. Marieke Meischke (So What’s Next? festival) kijkt terug op een intensieve, multidisciplinaire trainingsweek in Polen samen met muzikanten en componisten Joanna Duda en Morris Kliphuis. Heeft het nieuwe inzichten opgeleverd voor Europese samenwerkingen? Registreer je via www.injazz.nl voor de conferentie en hoor het antwoord op deze vraag.

Aankondiging van de Buma Boy Edgar Prijs 2020 winnaar
Traditiegetrouw eindigt de inJazz conferentie met een knaller: de aankondiging van de Buma Boy Edgar Prijs winnaar. Deze prestigieuze prijs gaat ieder jaar naar een musicus die zich onderscheidt door opmerkelijke verdienste op creatief gebied, waarmee hij of zij een waardevolle bijdrage levert, of heeft geleverd, aan de Nederlandse jazz en improvisatiemuziek. Wie is dit jaar de winnaar? De aankondiging is te volgen via de livestream vanuit LantarenVenster op www.injazz.nl op vrijdag 26 juni en start om 17.30 uur (Nederlandse tijd).

inJazz, een initiatief van Buma Cultuur, wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Dutch Performing Arts, LantarenVenster, BIMHUIS, North Sea Round Town, Europe Jazz Network, Jazz Promotion Network en Stichting Boy Edgar Prijs.


Terug naar alle nieuwsberichten

Recent nieuws

Buma Music in Media Awards 2024 header

Dit zijn de winnaars van Music in Media Awards 2024

Herman van Veen Buma Kindermuziekprijs 2024

Herman van Veen wint Buma Kindermuziekprijs 2024